• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Русия е против поделянето на отговорността за бежанците от Близкия изток

Русия е против поделянето на отговорността за бежанците от Близкия изток

/КРОСС/Русия е против поделянето на отговорността за съдбата на бежанците от Близкия изток и Северна Африка, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

На среща в Москва с върховния комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди, Лавров определи тази концепция, лансирана от някои западни страни, като контрапродуктивна.

"Това е опит за прехвърляне на бремето на чужди плещи", се аргументира той.

Лавров подчерта, че на бежанците трябва да помогнат онези, които са предизвикали нестабилност в Близкия изток и Северна Африка, намесвайки се във вътрешните работи на суверенни държави.

Иначе руският външен министър изрази готовността на страната си да продължи да помага на Службата на върховния комисар на ООН за бежанците.

Русия е готова да финансира програми на службата за решаване на проблема с масовото безгражданство на представители на рускоезичните малцинства в балтийските републики, по-конкретно в Латвия и Естония, каза Лавров.

Филипо Гранди посети Москва за първи път откакто стана върховен комисар на ООН за бежанците миналата година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Рускоговорящи главорези има, както има и френско, английско и немскоговорящи. Но рускоговорящите главорези ще ядат и ще пият, ако се появят в Русия.

23.02.2017 13:44:27

Анонимен

Добре, че Русия се намеси. Само те могат да спрат опитите на сащ за дестабилизация в Близкия изток. Много гадост извършиха краварите спрямо тези народи, а сега(както винаги) искат друг да поеме отговорност.

23.02.2017 10:28:24

Русия - от 2015, начало - 2011, джихадисти - от 20

Преди Русия да се намеси през 2015 г. цветните режволюции набраха сила, благодарение на наемниците на Катър, Садуитска арабия, Фащ... ""Гражданската война в Сирия е военен конфликт в Сирийската арабска република, започнал през март 2011 година. Под влияние на Арабската пролет из страната започват протести, които в началото на 2011 година ескалират до въоръжени сблъсъци между протестиращи и силите за сигурност. На 19 юли 2012 г. Иракските власти съобщават, че бунтовниците от ССА са превзели всички 4 гранични КПП-та по границата с Ирак.[44] Според Ирак това буди тревога за неговите граждани, които искат да се спасят от войната. На 19 септември бунтовниците превземат КПП на границата в Турция. Това им дава стратегическо предимство, защото доставките на оръжие и жива сила от турската държава не могат да бъдат възпрепятствани. На 11 януари 2013 г. ислямски групировки начело с фронта Ан-Нусра превземат напълно летище „Тафтаназ“. Сирийските ВВС са използвали авиобазата за въздушни операции с хеликоптери и оказване на логистична подкрепа на армията. Бунтовниците твърдят, че са превзели хеликоптери, танкове и ракетни установки, преди да са изтласкани от мощната правителствена контраатака.[51] На 11 февруари ислямистките групировки превземат град Табка в провинция Ракка. Те вече контролират и най-големият язовир в страната – язовир Табка, използван за производство на електричество.[52][53] На следващия ден е превзета и авиобаза Джира, на 60 км източно от Алепо.[54] На 20 февруари 2013 г. до централен офис на управляващата партия в Дамаск избухва кола-бомба. Равносметката е 53 убити и над 235 ранени.[55] На следващия ден ССА започва да обстрелва позиции на Хизбула в Ливан. На 2 март започват големи боеве между правителствените сили и бунтовниците в град Ракка, с много жертви и от двете страни.[56] В същият ден сирийската армия си възвръща контрола над няколко селца край Алепо. На 3 март бунтовниците успяват да превземат затвора в Ракка и освобождават стотици затворници, а на 6 март вече владеят целият град. Ракка е първата провинциална столица, която пада в ръцете на ислямските групировки. На 29 март бунтовниците превземат град Даел в провинция Дараа. Градът се намира до магистралата, която свързва Дамаск с Йордания.[59] На 3 април е превзета и военната база край Дараа.""

23.02.2017 09:22:35

Анонимен

Тоя НАГЛЕЦ/лавров/ какво се прави на "Ритнат от кон"? Сирийците бягат от руските бомбардировки и от набезите на Ислямистите, преобладавани от "Руско "говорящи" главорези ! Русия е ОСНОВНОТО СВЕТОВНО ЗЛО, КОЕТО СЛЕДВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТО!

23.02.2017 09:09:15

Анонимен

Тоя НАГЛЕЦ/лавров/ какво се прави на "Ритнат от кон"? Сирийците бягат от руските бомбардировки и от набезите на Ислямистите, преобладавани от "Руско "говорящи" главорези ! Русия е ОСНОВНОТО СВЕТОВНО ЗЛО, КОЕТО СЛЕДВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТО!

23.02.2017 09:07:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.