• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Инж. Николай Станков: Повишаване на културата на обществото е най-важно за пътната безопасност

Инж. Николай Станков: Повишаване на културата на обществото е най-важно за пътната безопасност

/КРОСС/ Образоването на тема пътна безопасност от най-ранна детска възраст е ключово за решаване на проблема.

 

Темата за пътната безопасност е сред приоритетите  на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, по които работим в синхрон и сътрудничество с останалите ведомства и браншовите организации. Това заяви инж. Николай Станков – съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, при участието си в дискусия на тема „Решения за подобряване на пътната безопасност“.

 

Като добър пример инж. Станков посочи, че в Агенция „Пътна инфраструктура“ е  създадена изцяло нова дирекция по безопасност на пътищата. Тя ще отговаря за планиране на пътната безопасност, мониторинг и осъществяване на мероприятия в тази сфера.  Той коментира още, че освен нормативните промени, целящи подобряване на пътната безопасност, които в момента се извършват от изпълнителната  и законодателна власт, обществото като цяло също трябва да подобри културата си в тази област. „Ключово е  повишаването на културата на обществото по темата за пътната безопасност, а това включва обучение на децата от най-ранна възраст.  Наред с нормативните и административни мерки, които се предприемат, обществото като участник в движението трябва  да осъзнае, че до голяма степен пътната безопасност зависи от всички участници“, коментира Николай Станков.

 

По време на дискусията бе коментирана идеята за създаване на агенция, която да поеме отговорността за пътната безопасност, промяна на нормативната уредба и действащото законодателство в областта на пътната сигнализация, скоростта на движение, обезопасяване на пешеходните пътеки, паркирането и организация на движението.  Участниците в срещата коментираха и най-честите причини за възникването на пътнотранспортните произшествия и щетите, които причиняват те на икономиката, пътната инфраструктура и здравеопазването. 

 

Дискусията на тема „Решения за подобряване на пътната безопасност“ се  организира от Института за пътна безопасност с подкрепата на областния управител на Пловдив Здравко Димитров. Участие в нея взеха още заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, Руслан Вуцов – Председател на УС на Института по пътна безопасност, представители на ОД МВР - Пловдив, Община Пловдив и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.