• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Държавата плаща за преселване и наем на безработни

Държавата плаща за преселване и наем на безработни

София /КРОСС/ Държавата ще субсидира безработни да се преместят в друг град, където може да им се осигури работа. Това предвижда една от мерките в приетия от правителството национален план за действия по заетостта.
Субсидията ще е в размер до 600 лв. и ще покрива разходите на безработния да си премести покъщнината в новия град. Сумата ще се дава еднократно.
Плащането за преместване ще е алтернатива на субсидия за покриване на пътни разходи, ако безработният живее в едно населено място, а му е намерена работа в друго. Ако човекът не иска да се мести, държавата ще му покрива до 50% от пътните, но не повече от 100 лв. на месец.
Субсидия за квартира ще получават безработни, които са включени в обучение или дълъг квалификационен курс, предвиждат предложените от социалния министър Хасан Адемов мерки, които бяха одобрени от кабинета на последното му заседание. Държавата ще покрива до 35 лв. на ден разходи за квартира.
Право на квартирни ще имат безработните, ако наемът излиза по-евтино от транспортните разходи при всекидневно пътуване от адреса по местоживеене до съответния образователен център. Лимитът за транспортни разходи е до 10 лв. на ден.
Ако безработният е на квартира и обучението му продължава повече от 30 дни, ще получава и до 60 лв. веднъж в месеца, за да се прибере вкъщи. Стипендията на безработни, които са включени в курсове, ще е в размер на 8 лв. на ден, колкото бе и през 2013 г.
450 лв. ще е най-високата субсидирана от държавата заплата при наемане на безработни. Тя ще се плаща от Агенцията по заетостта на психолози и мениджъри, които ще бъдат наети към бюрата по труда.
В първите 3 месеца от регистрирането на един безработен на борсата бюрата по труда ще му изпращат всекидневно предложения за нова работа, предвижда националният план за действия по заетостта през 2014 г., пише "24 часа".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Китайците са с "Венециански договори"за търговия.

24.12.2013 18:05:19

Анонимен

ТОВА СИ Е ЧИСТ ПОПУЛИЗЪМ ! ДОКОГА ЩЕ СЕ БУДАЛКАМЕ и НАДЯВАМЕ, ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ДЪЛГО, А НЕ СЕДНЕМ и ЗАЕДНО СЕ ЗАХВАНЕМ С ПРОБЛЕМИТЕ ПРЕДИ ДА СМЕ ИЗЯЛИ И ПОСЛЕДНИТЕ РЕСУРСИ, СЛЕД КОЕТО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗТРЕБВАМЕ! СТИГА ЛЪЖИ и ИЛЮЗИИ !

24.12.2013 17:18:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.