• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Сугарев: Бисеров знае, че ако проговори, няма да живее дълго

Сугарев: Бисеров знае, че ако проговори, няма да живее дълго

София /КРОСС/ Сделката с „Петрол" стана причина за раздора между Христо Бисеров и Иван Костов. Това коментира пред bTV Едвин Сугарев. Той разказа, че Бисеров е бил в СДС още в самото начало. Бил е близък с Филип Димитров и по негово време е станал главен секретар в партията. Оставал в сянка, но винаги поставял свои хора на ключови места, така че да може да управлява нещата и без да подписва нищо, чрез него се осъществяваха например основните приватизационни сделки.
В СДС се знаеше, че който от местните лидери иска да направи нещо, свързано с приватизацията, трябва да отиде при Бисеров, подчерта Сугарев.
По думите му след изгонването му от СДС Бисеров се озовава в ДПС, защото на Доган му трябвали хора като Бисеров. Той върви в комплект с Йордан Цонев. Те бяха заедно в опита за преврат срещу Костов.
Доган имаше нужда от подобни далавераджии, които да въртят обръчите му от фирми. Знаеше се, че по време на мандата на тройната коалиция много сделки минаваха през ДПС - заменките. Той беше нещо като дясната ръка на Доган - с уреждане на икономическите взаимоотношения от негово име. Може би си е позволил да се намесва там, където не трябва, каза Сугарев.
Според него в основата на цялата афера около Бисеров стоят интереси, свързани с фирмите, които ще работят по „Южен поток". Това по думите му е проект, в който има огромен корупционен потенциал.
Той не е напуснал Доган заради някакви преводи, а заради това, че знае много за икономическите дела на ДПС. Ако Бисеров проговори за това, което се прави в ДПС, за начина, по който Доган е разпределял порциона в държавата - това ще струва много скъпо както на партията, така и на коалицията, която се е вкопчила със зъби и нокти във властта, подчерта той.
Не зная дали Бисеров ще се реши да проговори. Той знае, че който проговори в ситуация като неговата, той просто не живее дълго, заключи Сугарев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.