• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

акад. Петър Иванов: МВР крие истината за ало измамите

акад. Петър Иванов: МВР крие истината за ало измамите

/КРОСС/Вероятно всеки разумен човек е озадачен от пандемията на ало измами у нас и сигурно са твърде малко хората, които мислят, че става дума за дърти глупаци, които си дават парите ей тъй, само поради глупостта си, или защото са със сенилна деменция, на разни хитреци-цигани, които ги лъжат за счупени крака на роднини, болни деца и шантави операции на полицията за залавяне на такива като тях.


Нали и последният случай с изтеглените и дадени на престъпници 500 000 лева от сравнително не толкова стара софиянка на 65 години, която не е луда, и е със здрав разум, която перфектно се оправя с банкови операции, някакси изглежда твърде странен, все пак, и някак нещата там не се връзват, както би искала родната полиция, която ни пази.


И очевидно не е лесно да приемем версията на прокуратурата и на МВР, че тази жена била "подлъгана" от "измамници" (както двете институции упорито и неправилно наричат действието и действащите лица, а те не са такива, а са други), да помогнела за фиктивна уж полицейска засада.


Истината е съвсем друга, скъпи парлевуфрансета: отдавна минаха времената на майтапските телефонни баламосвания от типа "Мамо, дай едни пари на тоз човек, че си счупих крака!" Сега схемата е мнооого по-жестока: ало престъпниците изнудват със брутални заплахи за осакатявания и убийства както на самия респондент на телефона, така и на негови близки и роднини.


И тъй като той знае, че няма кой да го защити, щото органите са заети да ловят избягали затворници и да пазят гей парадите и да охраняват Шиши, агент Сава и Баце, да не ги открадне някой сърбин, а прокуратурата и съдът са пределно корумпирани и заспали, то този респондент, в случая 65-годишната дама, заплашена, че, примерно, ако не даде всичките си пари, ще я осакатят и ще убият дъщеря ѝ, няма изход. И тя, дамата (не старицата, драги ми прокурори, полицаи, медии, и ти, Мадам В.), отива в банката, тегли парите и ги дава на престъпниците (не на "ало измамниците", Цаци!)


Всеки разбира, че тази престъпна схема със заплахи за убийства не се харесва на органите поради сериозността си и поради антипиар ефекта, на тях им е далеч по-комфортно да приказват за едни весели цигани, които се майтапят със стари хора по телефона и хващат някой лев, подхвърлен от балкона. Чиста работа.


Обаче тук става дума за процъфтяващ опасен за обществото престъпен бизнес и за средно повече от 1 милион лева престъпна печалба (без ДДС, Горанов) на месец. На месец!


Този ужасен бизнес процъфтява не без протекцията, според мен, дано да греша, на тези "силови" органи и институции, които вместо да подгонят и хванат престъпниците, както гонят и хващат брадясали и умрели избягали затворници, и братя Галеви в Африка, закачливо го наричат "ало измама", и лепят тъпи листовки по вратите, а секретарчето на МВР-то и хубавата кака от прокуратурата се скъсват да се хвалят и да приказват врели-некипели по телевизиите. Значи, ало измамата всъщност е тероризъм и ало измамниците са терористи! Ясно?


Затлъстелите депутати пък трябва да помислят за много по-строг закон срещу този бизнес, изпреварващ по ефективност наркобизнеса, контрабандата, проституцията, че даже и лекарския бизнес в частните болници.
Накрая да попитам ядосано: колко "ало измамници" има в затвора ве, кьопоолар?
Все тъй ли ще дремете? Събудете се ве!

акад. Петър Иванов

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Голям Праз

Знам, че ще прозвучи малко странно, но предлагания нов закон за хазарта е насочен към борбата с "ало " измамите. Трябва със закон да се забрани обнародването на спечелилите суми от разните лотарии и тото. Продължавам да си мисля, че двете са кооперирани - ние ви показваме кои имат пари, вие действайте, а след това ще се разберем.

12.06.2018 12:34:33

Анонимен

НАП дава информация на ранно-пенсионирани мутро-милиционери за годишните доходи, адресите и телефоните на жертвите на "ало-измамниците"! Не случайно БОКо вкара на шефски държавни и общински служби в НАП, полиция, служби, митници, ... контингента от мутри от СИК ! И те започнаха стария си занаят на рекет, измами, кражби, ... но в качеството им на държавни и общински чиновници с власт! Не е възможно без съдействието на НАП, общини, АгВп, телекомите, банките, .... да се провежда това партийно-държавно МАРОДЕРСТВО "без оставане на следи"!

11.06.2018 22:12:10

колко "ало измамници" има в затвора ве, кьопоолар?

Един - в Гърция!

11.06.2018 09:41:57

Анонимен

Прав е човекът. Мафията държи и МВР и банките. Иначе как ще знае, че жената има толкова пари.

09.06.2018 23:10:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.