• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Ген. Румен Радев: Президентът може да създаде нови перспективи за бизнеса и условия за инвестиции

Ген. Румен Радев: Президентът може да създаде нови перспективи за бизнеса и условия за инвестиции

/КРОСС/ Международните контакти на президента трябва да бъдат винаги насочени така, че да се създават нови перспективи за бизнеса, условия за инвестиции и програми за устойчиво развитие на нашия бизнес. Това каза ген. Румен Радев, кандидат за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП по време на срещата си с представители на малкия и среден бизнес, предаде Агенция „Фокус".

„Ето за това ще работя", каза той и даде пример от неговата област във връзка с критериите и процедурите за нов боен самолет. „1,5 млрд. лв. Има едни огромни възможности. Това не е проект само на Министерство на отбраната. Това е проект на държавата", каза той и поясни как Швеция е оползотворила този проект.

Ген. Радев разказа, че докато е бил в Швеция е летял в бизнес самолета на техния главнокомандващ ВВС и той му е показал своя град и цял комплекс от сгради, където са били заводи. Той е обяснил, че когато са продали самолетите на Унгария Виктор Орбан е настоял и са изключили програма за индустриално сътрудничество и целият този завод е преместен в Унгария, както и пазарите с него. По думите му в момента тези заводи дават 5 % от БВП на Унгария и дават над 10 хил. работни места.

„Ето така виждам да действа държавата", каза той и разказа за своето разочарование, когато е написал писмо до министъра на икономиката да заложи в критериите за този самолет точно такива изисквания за индустриално сътрудничество. „Отговорът беше: „Ами добре би било", т.е. при нас не решаваме обратните задачи. Институциите, които трябва да бъдат най-заинтересовани и министерствата, те са пасивни. Моята задача ще бъде да оказвам много тежък натиск върху тях, да си влязат в задачите. Има много такива проекти, които ни чакат и да се вливат парите обратно с гарантирани програми за развитие на технологии, на трудова заетост при нас", заяви ген. Румен Радев и подчерта, че ще работи за това, както и да няма натиск върху малкия и средния бизнес. „Да се разрушат монополите, защото те пресират малкия и среден бизнес и да имаме предвидима среда за развитие", изброи ген. Румен Радев като част от своите приоритети като бъдещ президент. „Искам само да ви благодаря, че в тази тежка обстановка, вие развивате този бизнес, давате хляб на много хора. Давате перспектива за България. Надявам се бъдеще да работим с вас много ефективно", обърна се ген. Румен Радев към представителите на малкия и среден бизнес.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.