• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

БСП: Правителството "тупа" 200 млн. от малкия и среден бизнес със Закона за митниците

БСП: Правителството "тупа" 200 млн. от малкия и среден бизнес със Закона за митниците

/КРОСС/ От левицата смятат, че с промените в Закона за митниците управляващите ще "изтупат" от малкия и среден бизнес 200 млн. лв. Управляващите за пореден път се отнасят към този бизнес като към брашнен чувал. Това заяви в отрицателен вот Таско Ерменков от левицата, след като управляващите приеха промени в Закона за митниците, цитиран от news.bg.

С промените се въвежда изискването финансовият министър да определя изискванията към софтуера за управление на продажбите в търговските обекти и към производителите, разпространителите и ползвателите на софтуер, а производителите и разпространителите на софтуер да декларират в НАП, че софтуерът отговаря на изискванията. Така ще се декларира, че софтуерът не може да променя, изтрива или манипулира информацията в базата данни, с която работи.

НАП ще създаде електронен списък на софтуерите за управление на продажби в търговските обекти. Лицата ще са длъжни да използват в търговските си обекти само включените в списъка софтуери.

Таско Ерменков заяви, че за пореден път в българското законодателство се нарушават правилата, които сами депутатите са приели и предупреди, че няма оценка върху въздействието. Управляващите за пореден път се отнася към малкия и среден бизнес като брашнен чувал - тупат и тупат, посочи в отрицателния си вот Ерменков. Той бе категоричен, че управляващите се опитват да вземат допълнително 200 млн. лв. от българския бизнес.

Опитвате се да им вземете около 200 млн. лв. допълнително. Той посочи, че те са длъжни да посочат и кои са облагодетелстваните фирми, които ще си направят нови устройства. По време на дебатите Драгомир Стойнев коментира, че с промените в Закона за митниците български предприемачи ще бъдат рекетирани от ГЕРБ. "Сега е моментът да се знае, че ГЕРБ ще вземат 200 млн. лв. от българските граждани", изтъкна Стойнев.

Менда Стоянова изтъкна, че целта на опозицията е да заблуди хората като хвърлят въпросните цифри в публичното пространство. "Става дума за софтуер за управление на продажбите и онези фискални устройства - касов апарат или фискален принтер, които са свързани с компютъра за управление на продажбите", коментира Менда Стоянова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Таскоу,сутринта се изказваше за енергетиката ,сега се бараш специалист по митниците-я се кютни,бе !

01.03.2018 13:58:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.