• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Приключи третата, последна част от практическата среща „КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА” – дневно Business Lady Live

Приключи третата, последна част от практическата среща „КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА” – дневно Business Lady Live

/КРОСС/ Българската жена – предприемач е достойна за уважение,не само у нас, но и по света – сподели Илона Станева, Fibank.

По статистика на НСИ от 2007 до 2017 година българките, стартирали и развили свой собствен бизнес са нарастнали с повече от 50%. 

Приключи третата, последна част от практическата среща „КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА” дневно Business Lady Live събитие със споделяне на практически опит. Срещата е част от седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club.

В третия панел бяха разгледани следните теми:

Как го правят успешните бизнес дами:

1.    Социалните роли на жените в 21 век и техники за приоритизиране

2.    Женската енергия и предприемачеството – как да се настроим ментално за успешен бизнес?

3.    Ролеви игри.

Участие взеха:

-      Илона Станева - Директор „Маркетинг и реклама”, Първа инвестиционна банка

-      Илияна Захариева - Директор „Корпоративни комуникации”, А1 (Мтел)

-      Стойне Василев - Предприемач и основател на SmartMoney.bg

-      Жана Иванова - Собственик на Издателска къща „Жануа`98"

-      Яна Данаилова - Нутриционист и специалист по хранене, сертифициран преподавател по йога

-      д-р Наталия Футекова - Предприемач, основател ERP Academy

-      Мила Захариева - Основател на Корект Консулт Партнерс

-      Илияна Захариева – директор Корпоративни комуникации, А1 (Mtel)

Ето някои основни акценти от изминалия трети, последен панел от практическото събитие:

Социалните роли на жените в 21 век и женската енергия и предприемачеството

Яна Данаилова: „Жената е началото, тя дава енергията. С нашата женска мъдрост можем да превърнем всяка компания в успешен бизнес. Ние раждаме живота – както в личен план, така и в бизнеса. Така че, трябва да даряваме любов и добро. За да бъдем успешни, трябва да използваме женските си качества.”

Жана Иванова: „Разликата между женската и мъжката енергия. Задачата на жената е да повдигне първо себе си, после и мъжа. Тя заставя мъжа да мисли, като внася мир и спокойствие в душата му. Един от нашите автори, Норбеков казва: „Жената е ангел, тя е между човека и Бога.” След като даваме живот, това означава, че можем да вдъхнем живот на абсолютно всичко. Петър Дънов: „Жените могат да спасят и ще спасят света.”

Мила Захариева: „Жените трябва да бъдем обгрижвани и да чувстваме сигурността на мъжа до нас. Успешната жена може да се познае, когато е щастлива и доволна от своя личен и професионален живот. Аз се чувствам добре тогава, когато помагам, т.е. когато давам.”

Вероника Боева: „Ролята на жената е да създава пространство от любов. В днешно време обаче, лично аз смятам, че жените сме повече мъже, отколкото жени – поемаме огромно количество отговорности, командваме и др.”

Стойне Василев: „Опитвам се да добавям стойност в живота на хората. Този, който има повече енергия и работи повече за реализирането на своите идеи, успява в по-голяма степен. Разликата при мъжете и жените е в доверието. Мъжете взимат бързи решения, докато жените са по-силни в комуникациите и общуването. Ако говорим за инвестиции, жените се задълбочават във всички детайли и взимат премерени решения.”

Илияна Захариева: „Дамите от корпоративния свят и лично мен ме вдъхновява.... На работното място трябва да бъдем оценявани според капацитета и уменията си, както и по професионалните ни качества. Шерил Самбърг говори много добре за баланса между личния и професионалния живот. Един от основните проблеми, които тя засяга е в липсата на достатъчно самочувствие – да застанем на масата с мъжете, да заявим себе си и възможностите си. Това е моят ролеви модел. Също вярвам в женските общности и подкрепата ни една към друга, съобразно интересите.”

Лилия Кръстева: „Ние живеем и работим в един все още мъжки свят. В България имаме огромен процент дами на мениджърски позиции. Аз си оставам дама, независимо каква среща провеждам. Виждам, че се опитваме да намерим себе си като жени в професионалния живот – това е личен избор. Дали ще се държи мъжки на бизнес среща с мъже, или ще решим да запази женското си поведение е въпрос на личен избор. Дали ще се нагърбим с мъжките задачи или ще ги оставим за тях – всичко това е въпрос на личен избор.”

Илона Станева: „Българската жена - предприемач е достойна за уважение. Ще подкрепя това с малко статистика. Разработвайки продукта Smart Lady за жените – предприемачи, искахме да проверим дали се намираме на точното място в точното време. Знаете ли, че по статистика на НСИ от 2007 до 2017 година българките, стартирали и развили свой собствен бизнес са нарастнали с повече от 50%. У нас 85% от жените предприемачи имат висше образование. 37% от тях са с второ висше, а 10% са с допълнителна квалификация в трета сфера.

Българската жена – предприемач е достатъчно дейна, взима решение за старт на бизнес в една по-осъзната възраст, с премерен риск и наличен опит, знае какво иска и не взима решения на прима виста, всичко се премисля. Мъжете са по-хазартни в инвестиционно отношение. Жените са по-обрани в чисто финансов аспект – те не рискуват.

От тази гледна точка, това ги прави желан партньор за всяка финансова институция. Независимо от сферата, българката – предприемач се грижи особено много за нейния екип, тя го приема като свое семейство. Програмата дава една сигурност и подкрепа, която позволява на дамите да бъдат по-уверени и успешни при управлението на бизнеса им. Повече от 70% от дамите са стартирали своя бизнес със собствени и семейни средства.”

Лилия Кръстева: „Мерилото за успеха е лично усещане къде искаш да стигнеш и начина, по който си вършиш работа.

Жана Иванова: „Успехът за една жена е комплексен – ние сме майки, съпруги, правим бизнес и имаме и лични интереси. За нас е важно какво градим, как възпитаваме, дали сме успели да станем майки и какъв пример им даваме.”

Вероника Боева: „Мерилото за успех и моята лична мотивация е да мога да изкарвам толкова, че да мога да дарявам.”

Събитието е организирано в две части:

I.       Business Lady Live (work shop) – „КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА”

II.      Вечерна официална церемония и гала вечеря, по време на която ще бъдат връчени наградите на отличените дами.

Тази вечер предстои официална церемония, по време на която сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този повод организаторите са подготвили прекрасна шоу програма. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация „Консонас” и шампионите на България за професионалисти в спортните танци от клуб по спортни танци „Проданс”.

Тази година организаторите ще отличат дами в категории като: Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов сектор, Фармация, ИТ сектор, Човешки ресурси, Земеделие, Бързо развиваща се компания, Личност - вдъхновител и други.

Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.