• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Гришо с награда "Постижение на годината", с "Впечатляващо представяне" - Боян Петров

Гришо с награда "Постижение на годината", с "Впечатляващо представяне" - Боян Петров

/КРОСС/Фондация "Български спорт" връчи днес годишните си награди. Отличени бяха спортисти в 7 различни категории.

За "Постижение на годината" бе отличен тенисистът Григор Димитров, който обаче не присъствува на церемонията. "Отбор на годината" е ансамбълът ни по художествена гимнастика - световен шампион в многобоя. "Проспериращ млад спортист" е 18-годишният боксьор Благой Найденов - шампион от младежките олимпийски игри в Нанджин и световен младежки шампион. В Нанджин България спечели 7 медала.

На церемонията по награждаването Стефка Костадинова, председател на Българския олимипйски комитет, каза: Седем медела, това нещо е уникално. Искам да им пожшелая след няколко години това да го направят и на големите олимпийски игри. Искам да поздравя ансамбъла по художествена гимнастика, а те взвриха българският дух и доказаха, че след 18 години ние имаме нашите уникални шампионки и спортистки. Искам да благодаря на Ина, искам да благодаря на Илияна Раева, искам да благодаря на всички хора, които се грижеха за тях. Имаме си своите герои, имаме си световна шампионка по бокс, имаме двама уникални спортисти, това е Григор Димитров и Кубрат Пулев, които взривиха цял свят. Искам да ви пожелая весели празници и догодина, вие знаете, че това е предолимпийска година, много важна за 2016 година, догодина пък ще бъдат първите европейски олимпийски игри в Азърбайджан от 12 юни до 28 юни. До момента българската олимпийска делегация има 103 спортиста, които са покрили нормативите за да участват в Баку. Пожелавам им успех, стискам им палци и весели празници и щастлива нова година.

Министрът на младежта и спорта Красен Кралев награди ансамбъла по художествена гимнастика, определен за "Отбор на годината", след което сподели: Пред такава красота и съвършенство, какво мога да кажа. Мога само да благодаря на ръководството на фондация "Български спорт", която 23 години събира цвета на българското спортно семейство и отдават заслуженото за труда на състезатели, треньори и ръководители, на тези хора, които славят името на България по цял свят. Цялата ми благодарност и адмирации към госпожа Стефка Костадинова и БОК, които се включиха през последните години активно в организацията на този празник. Специално искам да благодаря и на господин Ценов, който ми оказа честта да приеме поканата и да стане съветник на министъра на младежта и спорта. Неговата мъдрост е изключително полезна в управлението и ръководството на българския спорт, имаме нужда от него. Благодаря на всички, бъдете живи и здрави. Всички спортисти на първо място да са здрави и да се готвят здраво за олимпиадата, успех в Баку. Бъдете щастливи, щастлива нова година!

Наградата за "Впечатляващо представяне" получи алпинистът Боян Петров, изкачил три 8-хилядника в едни сезон.

Поне олимпийските спортове, а в случая алпинизма, рядко попада в такава класация и номинации. Факт е, че, когато направиш нещо извън изкачването само на един връх, в случая три, то по скоро се възприема като спортен успех, защото напрежението да катериш три осемхилядника един след друг, изтощен от цялата трудност на тези изкачвания, тази година просто ми се отвори прозореца, отвори ми се енергията и аз не слязох от този лъч, който преследвах през всичките тези пет месеца с експедиции, каза Боян Петров.

Сноубордистката Александра Жекова, която на олимпийските игри в Сочи спечели пето място, взе една от наградите за "Достойно представяне".

Няколко пъти го гледах и не обичам да се връщам назад. Обичам да си вадя поуки от грешките, от ситуациите, през които преминавам по време на житейския път. Гледам напред и продължавам да работя с по голям ентусиазъм, любов и желание да се усъвършенствам и да подобря работата си, така че да съм сигурна, че рано или късно успехите и това, към което се стремя ще дойдат. Както всяка една година и тази беше една прекрасна година, през която натрупах много опит в различни сфери, успях да се усъвършенствам като човек, като спортист. Успях да дам малко или много своя принос към обществото, към спорта, което е един много хубав мотив за да продължа напред. Имам доста сериозен мотив за нещата, които искам да направя, подобря и постигна през 2015, да стана по бърза и да побеждавам, каза Жекова. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.