• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Дали Вартоломей I не е част от опита България да бъде тотално тласната отвъд Океана?

Дали Вартоломей I не е част от опита България да бъде тотално тласната отвъд Океана?

/КРОСС/Дали Вартоломей I не е проект от опита България да бъде тотално тласната в Северноатлантическото  пространство отвъд Океана?

Това попита от ефира на ТВ7  Горан Благоев, който коментира визитата на Вселенския патриарх у нас, която бе съпроводена със скандал.

Скандалът излезе извън църковните измерения. Скандалът показа как Българската православна църква позволи да бъде използвана в полза на политиката, заяви Благоев.

Кой я използва? - попита той и даде своя отговор: Този, който покани Вселенския патриарх.

По думите на Горан Благоев официално Вселенският патриарх е поканен от Българския патриарх. Но, отбеляза той, БАН решава, че трябва да го направи свой почетен член.

Очевидно има някакво задкулисие. И то минава през човека, който предложи  награждаването на Вселенския патриарх с орден „Стара планина".

По закон това е министърът на външните работи, заяви Горан Благоев.

По думите му, ако Даниел Митов е дал еднолично това разрешение, това означава, че той не се съобразява в мнението на премиера Бойко Борисов. А ако и Борисов е знаел, това би значило двойна игра.

Очевидно правителството беше съвсем наясно какво се случва.

Според социалния антрополог Харалан Александров президентът изглежда накиснат в тази ситуация.

Благоев обаче не се съгласи с това и каза, че президентът на драго сърце се е съгласил да даде на Вартоломей ордена и подчерта, че силното лоби на Вартоломей е отвъд Океана

Въпросът е изцяло политически, повтори отново Горан Благоев, автор и водещ на предаването „Вяра и общество" на БНТ.

Той посочи, че не случайно Синодът на БПЦ от години мълчи за тази покана, а сега изведнъж Вселенският патриарх идва и вместо да отбележи кротко 70-годишнината  от вдигането на схизмата, той вади стари призраци от гардероба.

Православната църква, нека не я виним, че нямаше реакция пред Вартоломей, защото не е християнско да ругаеш госта си, каза Горан Благоев относно реакцията на БПЦ. По думите му БПЦ ще излезе с официална позиция.

Отговорът дадоха вчера една шепа вярващи пред хотела, в който бе отседнал Вартоломей, които му казаха на тръгване на гръцки „Недостоен!", завърши Благоев.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Никога не е имало "велика Гърция"! И до днес у нас невежите бъркат Източната Римска империя (наречена през 17 в. Византия), в която официален език е старогръцки, както в Западната Римска империя е латински. Иначе, населението на тази империя не е гръцко, а е съставено от различни племена и народи, между които траки, българи, власи и мн. мн. други. Между другото Сердика е трябвало да стане столица на тази Империя, а в нея никога не са живели гърци. И накрая, днешните гърци нямат нищо общо с "елините", създатели на това, което погрешно наричаме "гръцка" цивилизация. Това го е обяснил още Г. С. Раковски !

11.11.2015 10:24:10

Анонимен

Плевнелиев-джудже си беше и си остана.

11.11.2015 08:57:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.