• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Двама полицаи са сред арестуваните при акция на антимафиотите в Благоевград

Двама полицаи са сред арестуваните при акция на антимафиотите в Благоевград

/КРОСС/ При специализирана операция на служители от Регионалното звено „Борба с организираната престъпност" бяха арестувани известен благоевградски сводник, и двама антимафиоти, за които има подозрения, че са съучастници в престъпната дейност, като са покровителствали канали за трафик на жени в Европа.

Арестите са извършени в близост до един от хотелите на Благоевград, който също е обискиран от антимафиотите. С белезници е бил изведен Мартин Филипов, с псевдоним Дебелия, за когото от години е известно, че се занимава със склоняване към проституция и трафик на жени в Европа. Той бе първият човек, чиято собственост бе конфискувана от Комисията за отнемане на имущество от престъпна дейност.

В края на 2011 година той бе освободен от френски затвор, където излежа присъда от три години и половина лишаване от свобода. Срещу него тогава свидетелстваха самите момичета, които той е предлагал като проститутки, както и бившата му съпруга, която контролирала бизнеса в Ница и отговаряла за паричните потоци от престъпната дейност. Малко след ареста на Мартин Филипов са били арестувани и двама полицейски служители, за които има информация, че са покровителствали каналите за трафик на жени.

Очаква се към края на работния ден Прокуратурата в Благоевград да даде подробности по акцията на антимафиотите.

Спецакцията в Благоевград е отдавна подготвена, обясни вътрешният министър Румяна Бъчварова.
Показа как действаме безкомпромисно. Подготвяме такива операции. Най-важното е това, и на което много държим, при подготовката и разработването да са добре подготвени, да сме сигурни, че можем да доведем целия процес докрай, да издържат доказателствата. Ако има нещо, което ни бави, то е точно заради това.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.