• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Премиерът се обяви за съставяне на правителство на всяка цeна

Премиерът се обяви за съставяне на правителство на всяка цeна

/КРОСС/ Правителство трябва да има на всяка цена, заяви премиерът проф. Георги Близнашки пред журналисти в Котел по повод възможностите за скорошно сформиране на редовен кабинет. 

„Силно се надявам, че в следващите няколко дни, особено след като бъде връчен проучвателен мандат, разговорите ще придобият по-спокоен тон и ще се стигне до съставяне на правителство", каза Близнашки в отговор на журналистически въпрос.

Георги Близнашки прогнозира тежки първи месеци за следващия кабинет, който трябва да предприеме неотложни и „неособено популярни мерки". След това обаче нещата ще тръгнат във възходяща линия и благодарение на финансовия ресурс, предвиден за страната по Споразумението за партньорство на ЕК с България до 2020 г. Големият въпрос е да настъпи спокойствие и да бъдат създадени нормални условия, за да могат тези средства да бъдат усвоявани без злоупотреби, коментира премиерът.

Едно правителство, създадено в трудни условия и при фрагментаризиран парламент, би имало добро бъдеще, особено ако се работи открито и прозрачно и ако предварително се заявяват приоритетите и се търси съгласие по тях в Народното събрание, коментира още проф. Георги Близнашки.

Министър-председателят отново призова Народното събрание да разгледа по най-бързия начин внесения от служебното правителство проект на актуализирания бюджет за 2014 година.

Премиерът е в Котел по повод Деня на будителите, който е и празник на града, посочва пресцентърът на МС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И защо ние на всяка цена и него ли да сваляме след 6 месеца

01.11.2014 13:54:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.