• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Радан Кънев: НС ще гласува антикорипуционния закон при първа възможност

Радан Кънев: НС ще гласува антикорипуционния закон при първа възможност

/КРОСС/Българският парламент ще гласува антикорипуционния закон при първа възможност без той да бъде смекчаван в своята строгост към политиците. Това каза председателят на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев след заседанието на Съвета за развитие към правителството. Антиколупционният закон е бил една от темите на заседанието.

Заседанието се проведе в зала "Изток" на Народното събрание, като сред присъстващите бяха вицепремиерите Румяна Бъчварова, Меглена Кунева и Томислав Дончев, министърът на правосъдието Христо Иванов, други министри, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, лидери на партиите от Реформаторския блок, заместник-председателят на ГЕРБ и представители на подкрепящите управлението политически сили - АБВ и Патриотичен фронт. Срещата беше закрита за медии.

Премиерът Бойко Борисов не присъства на срещата.

Вчера парламентът отхвърли законопроекта за борба с корупцията по високите етажи на властта, известен като закона „Кунева". Вицепремиерът Меглена Кунева заяви, че ще превърне приемането на закона в своя кауза, а премиерът Бойко Борисов заяви, че той ще бъде внесен отново в парламента след три месеца.

„Всички знаем единия най-спорен въпрос - този, свързан с анонимните сигнали. Ще се обсъждат възможности за защитени сигнали, но не и анонимни клевети", каза Кънев по повод текстове от законопроекта.

Той посочи, че приемането на адекватно и твърдо антикорупционно законодателство е един от основните смисли на участието на Реформаторски блок във властта. Затова от формацията незабавно поискали разговорите и по думите на Кънев колегите им са разбрали, че реформаторите са много сериозни и „съгласие около антикорупционно законодателство е необходимо, за да може да продължи да съществува и мнозинството и правителството".

Здравният министър и зам.-председател на ДСБ Петър Москов заяви, че разговорът не върви по линията на критикуващи и критикувани, а по линията на излагане на различни мнения и общото мнение поне е, че трябва да има различна активност и различен график на диалога на различните партии от мнозинството.

„Трудно е мнозинство, съставено по такъв начин, от партии, които идеологически и на друга основа са всъщност някои от тях безкрайно различни - например АБВ и Реформаторският блок, но има усилие и желание цялата законодателна програма, предложена от Министерския съвет със съответното приоритизиране, да мине през есенната сесия. Така че: бял пушек", каза Москов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.