• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Уникални за България сортове впечатлиха европейските делегати

Уникални за България сортове впечатлиха европейските делегати

/КРОСС/ Една от избраните изби е New Bloom Winery с тяхното червено New Bloom от сорта Дорнфелдер

Със специална селекция от български вина посрещнахме европейските делегати. На коктейла след концерта в Народния театър те опитаха червено вино от редкия за страната ни сорт Дорнфелдер. Той се отглежда единствено от изба New Bloom Winery от гр. Съединение, която е една от най-модерните в технологично отношение винарни у нас. Производителят залага както на иновациите във винопроизводството, така и на особеностите на тероара, който според специалистите им дава възможност за производство на уникални вина.

„Всичките ни продукти се правят от собствени лозови масиви в Тракийската низина - близо 6000 дка. Дори наши партньори от Германия са учудени колко добре се развиват немските сортове Дорнфелдер и Регент тук. Климатичните условия, почвите, слънцегреенето и като цяло богатството на тероара им дават възможност да разкрият неподозиран потенциал", коментираха от българската изба. Тези два сорта изискват контролиран добив на гроздето, за да се гарантира, че само най-доброто ще отиде за ферментация.

Периодът на гроздобера също е от изключителна важност, защото само няколко дни забавяне може да коства цялата реколта, коментират винените технолози. Гроздето се бере на ръка и се транспортира в отделни касетки до избата, която е само на 6 км от лозовия масив. Едноименната марка New Bloom включва още едно червено вино от чист Регент, едно розе и едно бяло вино. Серията може да се открие основно в специализираните винени магазини на цени около 14-15 лв.

New Bloom Дорнфелдер е реколта 2016 г. Виното е с впечатляващ рубинен цвят. На нос, както биха казали професионалните дегустатори, се усеща плодов букет с аромати на зрели червени плодове. Според производителя именно тази плодовост е резултат от топлия климат и тероара на Тракийска низина, който обогатява и развива иначе студения германски сорт. Вкусът на New Bloom Дорнфелдер е мек и гладък, с богати плодови аромати на череши и къпини. Има много добра хармония и апетитен финал.

„Българското винопроизводство преживява истински Ренесанс и родните изби се поставят редом до едни от най-известните френски, италиански, испански производители. Достойна конкуренция сме и на Новия свят. А това в голяма степен се дължи както на професионализма на винарите и техните усилия, така и на добрите климатични условия, които имаме в България.", коментираха от New Bloom Winery. В края на миналата година тя бе определена за най-добрата българска изба. А Тракийската низина за втората най-добра винена дестинация в света.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо бе кретени? Защо представяте немски сортове, а не българските Памид, Гъмза, Мавруд, Карловски мискет, Димят и т.н. Идеята на тъпите Бойкви пиари ли е или на някои малоумни браншовици? Срамота!

13.01.2018 01:19:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.