• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Избират “Сомелиер на годината” с открити дегустации

Избират “Сомелиер на годината” с открити дегустации

/КРОСС/ Сред най-интересните предложени вина са тези на New Bloom Winery от немските сортове Дорнфелдер и Регент

Петнадесет са претендентите за титлата „Сомелиер на годината 2018" в петото юбилейно издание на конкурса. Те ще представят на тридневната открита дегустация 120 български и чужди вина на 37 изби от България, Италия, Франция, Испания, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия. Откритите дегустации ще се проведат в периода 29-31 март в Bulgaria Mall като всеки посетител ще има възможност да гласува за „Вино на годината".

В тях за първи път ще се присъстват и българските ракии - традиционната напитка,  която е неразделна част от националната ни идентичност и която българските сомелиери трябва да познават и да популяризират във връзка с развитието на страната ни като туристическа дестинация, споделиха организаторите на конкурса. Предвиден е щанд и с колекционерски вина. Сомелиерът на годината ще бъде определен в събота вечерта на гала вечеря.

Сред подбраните вина за дегустациите ще има както от традиционни сортове бели, розе, червени и пенливи вина, така и нестандартни и уникални за страната ни. Сред тях например са немските Дорнфелдер и Регент, които единствено New Bloom Winery предлага като червени вина. Избата от Съединение е сред официалните партньори на събитието. Тя лансира първа немските сортове - в серията Face-to-Face, а от края на миналата година и като чисти едносортови вина от Дорнфледер и от Регент под едноименната марка New Bloom. Любопитен факт е, че New Bloom Регент спечели златен медал на Mundus Vini в Германия.

„Сомелиерската професия набира все по-голяма популярност у нас и се радваме, че имаме възможност да представим на претендентите в конкурса нетрадиционни и малко популярни винени сортове. Преди началото на дегустацията им разказахме какви са специфичните особености на тези немски Дорнфелдер и Регент и колко важен е тероарът за създаването и разгръщането на потенциала на едно вино", споделиха от New Bloom Winery. По време на дегустацията ще могат да се опитат F2F (Face-2-Face) Шардоне, New Bloom Розе от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, New Bloom Регент, New Bloom Дорнфелдер, F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент. Сомелиерът на годината ще бъде избран на гала вечеря в събота. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.