• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Дебют и златен медал за New Bloom Регент на Mundus Vini

Дебют и златен медал за New Bloom Регент на Mundus Vini

/КРОСС/ Успех за екипа на родната изба е, че грабна високото отличие именно в Германия с вино от немски сорт

Българско вино от немски сорт успя да спечели златен медал на едно от най-големите и престижни винени състезания, провеждащо се в Германия - Mundus Vini. Родното New Bloom от немския сорт Регент грабна златен медал още с дебюта си на международния конкурс. Избата производител - New Bloom Winery си отвоюва и други четири медала - сребро за New Bloom от Дорнфелдер, за Face-to-Face (F2F) Совиньон блан, за F2F Каберне Совиньон и Сира и за розето F2F от Каберне Совиньон и Марселан. Последното спечели само преди дни Златен ритон на Винария за най-добро розе от тазгодишна реколта.

„Щастливи сме, че успяхме да надделеем над такава сериозна конкуренция с немски сорт на немска земя. Вярваме, че тероарът на Тракийска низина, където са всичките ни лозови масиви, отключва невероятен потенциал за създаване на интересни и запомнящи се вина дори и от малко популярни сортове като немските Дорнфелдер и Регент", коментираха от екипа на родната винарна. New Bloom Winery притежава 6000 дка собствени лозови масиви. Те са разположени в най-слънчевата част на Тракия - землищата на селата Найден Герово, Правище и Драгомир.

Собствените лозя позволяват прилагането на строг контрол върху целия производствен процес - от засаждането, отглеждането и брането на гроздето до обработката му в краен продукт. Отглежданите сортове грозде в New Bloom Winery са както популярните Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове като немските Дорнфелдер, Регент, както и Глера (от който се прави Просеко). Да заложиш именно на консервативните немски Дорнфелдер и Регент още през 2007 г. се оказва смело начинание, което днес дава много успешни резултати. New Bloom Winery са единствените в България, които ги отглеждат и вече присъстват в чист вид или като купаж в сериите F2F (face-to-face) и New Bloom.

В журито на конкурса Mundus Vini участваха 270 международни винени експерти от 44 страни. За шест дни те оцениха 6770 проби от 150 винени дестинации. Mundus Vini е създаден преди 17 години и оттогава досега е един от най-важните винени конкурси в света. Оценяването се прави на база 100-точковата система на Международната организация по лозата и виното (OIV).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.