• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Panasonic представя първите Ultra HD Blu-ray плейъри, поддържащи технологията за динамични метаданни HDR10+

Panasonic представя първите Ultra HD Blu-ray плейъри, поддържащи технологията за динамични метаданни HDR10+

/КРОСС/ Четири нови Ultra HD Blu-ray плейъра, сред които първите модели, поддържащи технологията за динамични метаданни HDR10+

Процесор HCX от последно поколение за зашеметяващо качество на HDR картината

Лесна работа със „свободни ръце", благодарение на гласов контрол от Google Assistant (очаква се скоро) и Amazon Alexa (очаква се скоро)

Моделът UB820 поддържа и Dolby Vision

Днес Panasonic с удоволствие представя най-новите си Ultra HD Blu-ray плейъри, включително два модела, DP-UB820 и DP-UB420, които поддържат HDR форматът от най-ново поколение с технология за динамични метаданни HDR10+. Заедно със съпътстващата серия DP-UB330/DP-UB320, продуктовата гама за 2018 година се състои от четири плейъра, всичките с Ultra HD Premium сертификат.

Новите модели Ultra HD Blu-ray плейъри за 2018 година са оборудвани с процесор HCX, експертно разработен и оптимизиран от специалисти в сърцето на Холивуд. Независимо от типа на възпроизвежданото съдържание, процесорът осигурява вълнуващо домашно развлечение, точно както е замислено от създателите на съдържанието.

Ultra HD Blu-ray плейърите на Panasonic за 2018 година* поддържат гласов контрол от Google Assistant (очаква се скоро) и Amazon Alexa (очаква се скоро)**. Когато говорите на съществуващо Google Assistant или Amazon Alexa устройство, можете удобно да превъртате напред или да поставяте на пауза любимия си филм, без да се налага да използвате дистанционното управление.

Вземете максимума от HDR
Два от новите Ultra HD Blu-ray плейъри на Panasonic, UB820 и UB420, поддържат*** технологията за динамични метаданни HDR10+, която ще предложи на зрителите възможно най-доброто визуално преживяване чрез оптимизиране на образа поотделно за всяка сцена. HDR10+ е отворена, безвъзмездна платформа за динамични метаданни, създадена от 20th Century Fox, Panasonic и Samsung. За да научите повече за лицензионната програма за HDR10+, моля обърнете се към административния офис за HDR10+ лицензиране на имейл: info@hdr10plus.org

Нещо повече, в отговор на предпочитанията на потребителите, UB820 също така поддържа и Dolby Vision.

Висококачествена картина: възпроизвеждане на оригиналния образ с ефективни технологии за обработка на картината
Плейърите от новата продуктова гама са оборудвани с 4K процесор HCX (Hollywood Cinema Experience), разработен от Panasonic специално за Ultra HD Blu-ray. Процесорът използва уникални технологии за оптимизиране на цветовете и градациите, създадени в холивудската лаборатория Panasonic Hollywood Laboratory (PHL). Процесорът HCX ефективно обработва Ultra HD Blu-ray данните и поточно предаваното 4K видео съдържание от Интернет, за да осигури пресъздаване на картина с прецизни цветове и оптимална яркост.

Прецизна обработка на цветовете
UB820, UB420 и UB330/320 имат оригинална функция за повишаващо мащабиране, наречена 4K Direct Chroma Up-scaling, с помощта на която могат да извеждат картина с 4K резолюция и великолепни цветове от Full HD съдържание.

Оптимална обработка на HDR картината
Все по-голямото разпространение на HDR съдържание чрез дискове или услуги за поточно предаване прави оптималното му възпроизвеждане особено важно. Освен че имат широк диапазон на контраста, изображенията от Ultra HD Blu-ray плейърите трябва да се възпроизвеждат с прецизни детайли и в тъмните, и в светлите зони. За да постигнат това, новите плейъри на Panasonic използват уникални технологии за оптимална обработка на HDR картината.
1. HDR оптимизиране*
HDR-съвместимите телевизори използват тонално разпределение, за да настроят яркостния диапазон на изображенията спрямо статичните метаданни във възпроизвежданото съдържание, но понякога не се постигат оптималните резултати, в зависимост от производителя или конкретния модел. Чрез извършването на тонално разпределение в плейъра се осигурява стабилно HDR качество на картината, независимо от телевизора. Оригиналните технологии за анализ и обработка на изображенията на Panasonic пресъздават HDR изображения с по-висока детайлност, а тоналното разпределение се използва за регулиране на яркостното ниво на съдържанието. Оптимално се възпроизвеждат дори обикновените HDR10 и телевизионни HDR изображения.
2. Преобразуване на динамичния диапазон от HDR в SDR (Тонално разпределение, оптимизирано за SDR телевизор)
С функцията Dynamic Range Conversion (Преобразуване на динамичния диапазон) се възпроизвеждат по-ярки и по-красиви изображения от обикновената Blu-ray Disc картина при показване на телевизор, който не е съвместим с HDR, а има стандартен динамичен диапазон (т.нар. SDR телевизор). Така образите стават по-въздействащи, което е и целта на Ultra HD Blu-ray.

3. HDR настройка за различни условия на гледане
Новите модели имат функция за HDR настройка, която възпроизвежда с висока прецизност и тъмните, и светлите зони в картината, независимо от околната обстановка. Тъмните сцени в HDR изображенията понякога са трудно видими при гледане в светло помещение и може да изискват настройка на яркостта. Тъй като HDR сигналите по същество са различни от SDR сигналите, съществуващите функции за настройка са недостатъчно ефективни. UB820, UB420 и UB330/320 използват оригинална технология за оптимизиране на HDR видео сигналите, която им позволява да регулират свободно яркостта на HDR изображенията. Бутон за HDR настройка на дистанционното управление позволява на потребителя просто да избере оптималната настройка, в зависимост от обстановката на гледане.

Висококачествен звук: уникални аудио технологии за възпроизвеждане на богат и реалистичен звук
7.1-канален аналогов аудио изход
UB820 може да извежда аналогов 7.1-канален аудио сигнал, позволяващ директно свързване към система за домашно кино и възпроизвеждане на реалистичен съраунд звук. Всички конектори са позлатени за осигуряване на висока проводимост и надеждна защита срещу окисляване.
Двоен Pure AV (Аудио/видео изолиран) HDMI изход
Моделите от сериите UB820 и UB420 са оборудвани с двойни HDMI изходи за изолиране и отделно предаване на видео сигналите към телевизора и аудио сигналите към усилвателя. Чрез разделянето на аудио и видео сигналите се потискат нежеланите шумове и смущения, в резултат на което се възпроизвежда чист, висококачествен звук.
Възпроизвеждане на High-Res Audio (Звук с висока резолюция)
UB820, UB420 и UB330/320 за проектирани за възпроизвеждане на звук с висока резолюция. Освен конвенционалните формати WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, те могат да възпроизвеждат DSD (11.2MHz*/5.6 MHz/2.8 MHz) ALAC и AIFF музикални файлове. Просто свържете плейъра към вашата домашна аудио система и се насладете на музика със студийно качество.
Цифров лампов звук с повишаване на честотата на дискретизация
UB820 и UB420 могат успешно да симулират характеристиките на специфичния топъл и комфортен звук на ламповите усилватели. Предвидени са шест различни вида „лампов звук" с повишена честотата на дискретизация до 96-kHz/192-kHz за изключително високо качество звука.

Интелигентни мрежови функции: пълната мрежова функционалност осигурява лесен достъп до различни 4K източници
Работа с гласов асистент
Ultra HD Blu-ray плейърите на Panasonic за 2018 година* поддържат гласов контрол от Google Assistant (очаква се скоро) и Amazon Alexa (очаква се скоро)**. Просто като говорите на съществуващо Google Assistant или Amazon Alexa устройство, можете удобно да превъртате напред или да поставяте на пауза любимия си филм, без да се налага да използвате дистанционното управление. Бъдещите планове включват и възможност за гласово стартиране и използване на приложения, като VOD.
Съвместимост с 4K VOD (NETFLIX, YouTube* и Amazon****)
Два модела от продуктовата гама за 2018 година, UB820 и UB420, поддържат услуги за видео по заявка 4K VOD (Video on Demand), като NETFLIX, YouTube* и Amazon****, предлагайки ново зрително изживяване на тези, които изискват безкомпромисно качество на картината и звука.
Възпроизвеждане на 4K видеозаписи от видеокамера и JPEG изображения
Новите модели Ultra HD плейъри на Panasonic за 2018 година могат да възпроизвеждат 4K видеозаписи (в MP4 формат), направени с фотоапарат или видеокамера, както и да извеждат JPEG данни с 4K резолюция, така че да се насладите на спомените от ваканционните си пътешествия в цялата им красота.
Дизайн: стилният и компактен дизайн създава чувство за изтънчено присъствие
3D Glass Cut Design
Всичко от тази съвременна технология е поместено в елегантен и компактен корпус с дизайн, наречен 3D Glass Cut Design (Стъкло с 3D скосени ръбове) от Panasonic. Стилният и привлекателен Ultra HD Blu-ray плейър се съчетава перфектно с всеки плосък телевизор, а лицевият му панел е със скосени ръбове от всички страни и създава чувството за изтънчено и същевременно характерно присъствие.

* С изключение на серията UB330/320
**(Voice Assistant)
*** При UB420 е необходима актуализация на фърмуера
**** Amazon Video е налично само във Великобритания, Германия и Австрия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.