• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

БНТ2 организира две дискусии по проекта „Парламентът на Европа” с участието на български евродепутати

БНТ2 организира две дискусии по проекта „Парламентът на Европа” с участието на български евродепутати

/КРОСС/ На 16-ти и 19-ти ноември БНТ2 ще излъчи пряко две дискусии с участието на български евродепутати. Дискусиите са част от проекта на Националната телевизия „Парламентът на Европа" и ще бъдат реализирани от екипи на БНТ2 във Варна и Русе.

Тема на дискусиите ще бъдат мерките, заложени в стратегията „Европа 2020", както и въпросите, събрани в рамките на информационната кампания „Пътуващо студио на БНТ2". В началото на август журналистите на телевизията обиколиха десетки населени места в Русенския регион и Черноморието, за да запознаят жителите им със структурата и работата на Европейския парламент. Те имаха възможност да посетят специално оборудвания бус на БНТ2 и да гледат материали за конкретни политики на новия Европейски парламент, пряко свързани с България. Младежката безработица, възможностите за обучение зад граница, подпомагането на малкия и среден бизнес, общите европейски политики по отношение на сигурността и екологията са само част от темите, които ще намерят място в двете регионални дискусии.

Участие във форума във Варна, който ще се проведе в понеделник от 17:30 часа в Арт салона на Радио Варна, ще вземат евродепутатите Илияна Йотова, Емил Радев и Светослав Малинов. В дискусията ще се включат преподаватели и студенти от Икономическия и Варненския свободен университет, представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации. Водещ ще бъде журналистът от БНТ2 Зоя Черешарова.

На 19-ти ноември от 17:30 часа в „Канев център" в Русе ще се проведе и втората регионална дискусия от проекта „Парламентът на Европа". Участие в него ще вземат българските евродепутати Мария Габриел, Ангел Джамбазки и Андрей Новаков. Водещ ще бъде Ивелина Белчева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.