• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

В Русия котка осинови осем таралежчета

В Русия котка осинови осем таралежчета

/КРОСС/ Осем осиротели таралежчета в руски зоопарк са оцелели благодарение на пухкава осиновителка - грижовната и добронамерена котка Муска, съобщава Би Би Си, позовавайки се на местни издания.

Писаната е осиновила бодливите отрочета след гибелта на родната им майка в инцидент с косачка за трева.

След кончината на таралежката служителите на зоопарка "Садгород" във Владивосток се видели в чудо. Таралежчетата в продължение на два дни отказвали да се хранят от спринцовка, бутилка и чинийка. Нощем гледачите разполагали бодливите сирачета върху електрическо одеяло, надявайки се топлината да стимулира храносмилането им.

Усилията на служителите не дали резултат. За късмет на тяхно разположение била котката Муска, която отскоро отглежда приемно котило и има мляко. Гледачите се решили на необичаен ход - да проверят дали писаната няма да осинови и таралежчетата. Стратегията им сработила - бодливите бебета реагирали на топлината на котешкото тяло и на миризмата на мляко и скоро започнали да сучат.

Добросърдечната приемна майка продължила да храни таралежчетата повече от седмица и да ги обгрижва през нощта. Когато крехките бебета укрепнали и започнали да се хранят самостоятелно, Муска не спряла да се навърта около тях, за да държи процеса "под око".

В Русия не за първи път котка осиновява таралежчета. През 2012 г. писаната Соня стана приемна майка на четири бодливи бебета, които изхранваше заедно със собствените си отрочета.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

таралежка, слонка, хипопотамка, конка, крокодилка, носорожка ...

29.07.2017 12:26:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.