• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Жельо Бойчев: Темата с ЕРП-тата преминава към истерия, а не трябва

Законите в тази държава трябва да се спазват. Темата с ЕРП-тата преминава към истерия, а не трябва. Процедурата, която тече в момента е съвсем стандартна. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва” депутатът от БСП Жельо Бойчев. Заедно с него гост беше и депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов. Спорът между НЕК и ЕРП-тата е търговски, този спор не трябва да се решава през ДКЕВР.

Политиката на управляващите в енергетиката е виновна за сегашното положение, те ще фалират НЕК и продължават да трупат задължения, категоричен беше Станислав Иванов. На противоположното мнение беше Бойчев, който прехвърли топката в полето на ГЕРБ. Сегашните проблеми в енергетиката и хаоса в системата се дължат изцяло на неадекватните действия на правителството на Бойко Борисов, разкри левия депутатът. Двамата продължиха да спорят по темата кой е виновен за проблемите в енергетиката. В момента управляващите лъжат, че правят нещо за хората.

Всичко започва от правителството на тройната коалиция. За проектите "Цанков камък" и АЕЦ "Белене" са дадени милиарди, НЕК е пред фалит, БЕХ има огромни задължения. Проблемите са изключително много. Правителството прави брутална политическа намеса в тази сфера, заяви Иванов. Бойчев от своя страна започна да дава примери с постиженията на правителството на Пламен Орешарски. Свалихме цената на тока, промените в Закона за енергетиката са само за доброто на хората. Не мисля, че трябва да има увеличение на цената на тока. Опозицията говорят само популистки неща, проблемите се дължат на тях, защото по време на управлението на ГЕРБ не са взимани правилните решения, завърши Жельо Бойчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ

Вън тези ЕРП-та от страната! Дори и с временни загуби, които после ще се компенсират.

08.04.2014 08:58:32

хадес

Впрочем ,знам една “инвестиция” която си е чиста кражба и вредителство – подмяна на медни кабели с алуминиеви такива от ЕВН . Сваляните медни жици даже на “скраб” са пет пъти по-скъпи от новите алуминиеви, които няма да траят и десетина години и причиняват двойни загуби при преноса поради по-голямото си специфично съпротивление. Пък да беше само това….

08.04.2014 08:57:44

куку-руку

Хайде да си спомним как Е.ОН избягаха,когато ги заковахме с доказателства за нерегламентиран износ на капитали.

08.04.2014 08:57:12

червената шапчица

Това е, ще загубим, ще им платим и ще се отървем от тях. Няма страшно, пари се изкарват, важно е да запушим дупките през които изтичат към чужди бюджети.

08.04.2014 08:56:45

пенчо

Майната им на такива чуждестранни инвеститори – това не са чуждестранни инвеститори в прекия смисъл на думата – защото от техните “инвестиции” нищо добро не последва за държавата.

08.04.2014 08:56:20

червена баба

В годините ЕРП-тата си осигуряваха индулгенции на разходите за инвестиции от НЕК и сега е недоказуемо тяхното фактическо неизпълнение на приватизационните договори. И сега “обидените” ЕРП-та ще ни съдят за милиарди на арбитражните съдилища. Но е по-добре в тоя случай да загубим арбитражните искове и да им платим, за да ги разкараме от страната. Защото така всяка година по няколко стотин милиона ще влизат в нашия бюджет, а няма да бъдат изнасяни от страната.

08.04.2014 08:55:59

червена баба

Ако бяхме държава, щяхме да вкараме в затвора Шулева и Николай Василев, воглаве с тогавашното ръководство на АП за нескопосания приватизационен договор за продажба на ЕРП, както и Атанаска Бозова, тогавашен шеф на Агенцията за следприватизационен контрол, която просто никакъв контрол не оказа на изпълнението на договора. А според приватизационния договор, срещу фиксираната норма на печалба от 16% в първата година и 12% в последния период, трябваше ЧЕЗ, ЕВН и тогава ЕОН, а сега – правоприемника му Енерго Про – да са инвестирали стотици милиони в подобряване на мрежата. Такова нещо не се случи.

08.04.2014 08:55:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.