• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Бойчев: Борисов поиска подкрепа от Доган и я получи

Бойчев: Борисов поиска подкрепа от  Доган и я получи

/КРОСС/ „В последните дни имаше призив на премиера Борисов към г-н Доган и търсене на подкрепа. Виждам, че г-н Доган даде подкрепа на Борисов. Въпросът „Заyо?" не е към мен. От тази реч разбирам, че националистите трябва да бъдат заменени във властта, но властта да не бъде променена по същество, което аз не споделям". Така депутатът от БСП Жельо Бойчев коментира за предаването „Хоризонт за вас" по БНР годишното обръщение на Ахмед Доган към членовете на ДПС, според което трябва да се търси стабилност и настоящото управление няма алтернатива.

Социалистът припомни, че по време на разговорите между БСП и ДПС за внасяне на вот на недоверие срещу кабинета от ДПС са изложили „доста съдържателни мотиви и основания за искането на един вот на недоверие".

„Лично за мен това се разминава с това, което виждам от словото на Доган, то това си е въпрос на ДПС. Нека те си го решават", каза още зам.-председателят на парламентарната група на левицата.

БСП няма опасения относно вота на недоверие, който се очаква да внесе през януари.

„Имаме нужните гласове да внесем вот недоверие. Имаме съответните решения, политически, при нас и работим по мотивите, така че такъв въобще има, а кой ще се присъедини към него ще видим във времето. Един вот на недоверие, знаете, че е най-ясният политически механизъм, който показва кой къде стои - кой подкрепя едно правителство и водената от него политика и кой е алтернатива и опозиция", допълни Бойчев.

Той риторично запита стабилност в името на какво се търси и се съгласи, че смяната на властта не бива да е „стани да седна и да продължим да правим същото това, което се прави в момента":

„Имаме нужда от един съвсем различен социално-икономически модел на управление за страната и това е големият стремеж на БСП. Това не е искане заради самото БСП, това е искане заради България, защото означава стабилност, да продължим стабилно да крепим тази система на здравеопазването, която задължава да харчи все повече пари, а те да изтичат. България има нужда от един друг модел, от една по-солидарна и по-справедлива данъчно-осигурителна система, завърши Бойчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ДПС не е излизало от управлението от 2001 г. до сега, а преди това от 1990 до 1997.

22.12.2017 22:43:19

Анонимен

КАКВОТО И ДА ПОВТАРЯТЕ КАТО ПАПАГАЛИ НАРОДА СИ ЗНАЕ НАЙ ДОБРЕ

22.12.2017 20:22:10

Анонимен

Елементарно -Борисов -Пеевски- Доган=Ердоган

22.12.2017 19:46:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.