• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Бойчев за комисията за ЧЕЗ: Няма да се стремим да затваряме информация

Бойчев за комисията за ЧЕЗ: Няма да се стремим да затваряме информация

/КРОСС/ В студиото на „Още от деня" зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев заяви, че целта на Парламентарната анкетна комисия за сделката с ЧЕЗ, на която той е председател, е да се отговори публично на ред въпроси. Той допълни, че скандалът около сделката с ЧЕЗ не е предизвикан от БСП, а от „хаотичните" действия на управляващите и премиера Борисов.

Има големи очаквания от комисията, отбеляза Жельо Бойчев и подчерта, че ще се направи всичко възможно тя да ги оправдае. Според него управляващите са били поставени в безизходица по въпроса за съставяне на комисията.

Жельо Бойчев: Те първо твърдят, че не знаели нищо за сделката, след това Борисов поиска оставката на министъра на енергетиката. Щом нищо не зависи от нея, защо си подава оставката? Борисов създаде скандала. Същият министър-председател, който продаде 33% от ЧЕЗ, каза, че иска държавата да влезе в тази сделка. Така че въпросите висят.

Няма смисъл българската държава да влиза в сделката по начина, по който си го представя ГЕРБ, поясни Бойчев. Според него държавата трябва да влезе в ролята си, като се промени подходът към управление на държавната икономика: да има ясни бизнес планове и принципи, по които да се управляват. В конкретния казус с ЧЕЗ ще се търси отговорът на ред въпроси, сред които защо се стига до държавна намеса в сделката и как ще се финансира.

Ако сделката е прозрачна, ще се потърси отговорността на държавните регулатори, които последни са разбрали за детайлите около сделката, заяви Бойчев.

"Скандалът не го предизвиква БСП в тази сделка, а хаотичното поведение на министър-председателя и управляващите".

Жельо Бойчев потвърди, че Комисията ще се стреми информацията, която придобие, да стане публична.

За казуса със статуса на депутата Таско Ерменков във фейсбук, Бойчев уточни, че политиката на БСП винаги е била в съответствие с политиките и решенията на ЕС и НАТО. Той допълни, че всякакви спекулации относно европейската ориентация на БСП за „безпочвени".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЛЪЖЛИВАТА БСП С КУРНЕЛИЯ ЛЪЖАТА ТОЧИ ЛИГИ ДА КРАДЕ.

21.03.2018 19:46:01

Анонимен

ГРАМ ДОВЕРИЕ НА БСП. ВСИЧКО Е СТАНИ ДА КРАДА АЗ. ОГЛАДНЕЛАТА ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА СТЕ ВИЕ.

21.03.2018 19:38:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.