• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Бойчев: Вотът на недоверие за правителството е неизбежен

Бойчев: Вотът на недоверие за правителството е неизбежен

/КРОСС/ "БСП в своята история винаги е била партия, съчетаваща различни мнения и в това не виждам нищо лошо стига различните позиции да се излагат по съответния ред и решенията да се взимат от легитимните органи на партията".Това коментира в сутрешния блок на БТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев.

Около 60 000 социалисти присъстваха на събора на Бузлуджа.

"Аз видях доста емоция сред присъстващите на събора. Под словото на Корнелия Нинова имаше тази химия, защото хората искаха да чуят думите от своя председател на партията. Тя уцели и момента, и посланията, които даде към събралите се симпатизанти. Ние говорихме за една обединена България, която обичахме, чиито хора трябва да повярват, че съдбата е в техните ръце", каза още зам.-председателят на парламентарната група. Според него вотът на недоверие на правителството е неизбежен.

"Абсолютно неприемливо е новият орган за борба с корупицята да бъде излъчен от Министерския съвет - корупция се генерира там, където има финансов ресурс, разпределя се, където са обществените поръчки и назначенията, а това е изпълнителната власт. Не може да очаквате тя да разследва сама себе си. Затова подобен орган трябва да е равноотдалечен, а президентската институция се избира пряко от гражданите и като носител на тяхното доверие е логично тя да поеме отговорността", коментира още Бойчев.

И в момента никой не пречи на борбата с корупцията, не е нужно да се чака нов орган, за да започнат, заяви Бойчев по адрес на ГЕРБ. Той потвърди, че социалистите ще искат оставката на кабинета, но с уговорката, че отсега е рано да се коментира по каква тема.

Помолен за коментар за думите на Гергов за изпълнителното бюро в БСП, Бойчев каза, че на фона на всички скандали в правителството, на фона на всички злоупотреби в страната, той не иска да се занимава с коментари относно БСП.

"Разговорът дали БСП да участва в коалиция го водихме в навечерието на изборите и беше еднозначно решено - БСП няма да управлява с ГЕРБ", добави Жельо Бойчев.

"Единствения факт, който трябва да се коментира тук е, че ние последователно отстояваме и изпълняваме ангажиментите, които сме поели към нашите избиратели и това го правим с действията си в 44-тото Народно събрание - за разлика от ГЕРБ, които в името на властта веднага предадоха обещанията към своите избиратели", каза още Жельо Бойчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.