• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Жельо Бойчев: С присъствието си в СЕМ, Жотева натоварва регулатора с негативи

Жельо Бойчев: С присъствието си в СЕМ, Жотева натоварва регулатора с негативи

/КРОСС/ ГЕРБ се опитват да отнемат правомощия на президента

„Има член на СЕМ, който има невъзмутимо поведение. Затова имахме остра реакция в Народното събрание", каза Жельо Бойчев в коментар на скандала „Жотева" по БНТ. Той изрази съжаление, че депутатите от управляващото мнозинство неглижират проблема и добави, че с присъствието си в регулатора, Жотева го натоварва с негатив. Бойчев напомни, че след два месеца трябва да бъде избран генерален директор на БНТ, а скандалът ще легне по цялата изборна процедура. „Най-вероятно дори да иска г-жа Жотева да напусне СЕМ, не я пускат, тъй като тя държи ключа за нов генерален директор", предположи Бойчев.

По повод скандалите, свързани с комисията „Грипен" в НС, Бойчев отсече, че очевидно става дума за кампания на ГЕРБ срещу президента Румен Радев. „Конституцията на страната ясно разписва правомощията и на изпълнителната власт, и на президента, който има финалното право да назначава и освобождава висшите кадри в системата на въоръжените сили, както и да ги удостоява със звания по предложение на МС", напомни народният представител. Той добави, че предложението на управляващите- да бъдат изслушвани военните в комисията по отбрана в НС е нарушение на баланса между институциите, разписан в Конституцията. „Това е тенденция за пореден път да се неглижират и отнемат правомощията на президента", каза Бойчев.

„Беше направен опит да бъде заглушен гласът на българската опозиция в НС, в лицето на „БСП за България", от началото на този парламент. На ГЕРБ и на правителството на Борисов не им харесва и че ще трябва да работят в среда, в която имат президент, който има мнение и го отстоява. Тази държавна функция през последните години беше изпразнена от съдържание", каза Бойчев. Той добави, че президентът Радев не само ще отстоява мнението си, но и ще изпълнява предизборните си обещания, както и ще има и позиция по външната ни политика. Народният представител припомни, че на първия КСНС при държавния глава, управляващите поеха ангажименти към полицаите, които не спазиха. „Проектите за модернизация в Българската армия, не само, че не се ускоряват, но се и спират", каза Жельо Бойчев.

По повод работата на анкетната комисия, свързана с НДК, Бойчев заяви, че очаква да излизат още скандали.
„Трябва да използваме ситуацията от няколко месеца в Македония и трябва да имаме добри отношения с Република Македония, и е добре да подпишем Договор за добросъседство между двете страни", каза Жельо Бойчев. „Ние винаги сме подкрепяла интеграцията на съседката ни в ЕС и НАТО", заключи депутатът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.