• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кеворк Кеворкян: Да слагаме ли фесовете вече?

Кеворк Кеворкян: Да слагаме ли фесовете вече?

/КРОСС/ Оказа се, че Бойко може да прекроява и географията- например, може да прехвърли клетата ни България на някое по-закътано място. Подходящ за това е остров Майот в Индийския океан - особено като се има предвид, че брутният вътрешен продукт на човек от тамошното туземно население бил по-висок от този във Видинско, например. За извънредните си способности Бойко ни подсети с думите си, изречени в Истанбул: „Няма да сме буфер между Турция и Европа". И как ще стане това? Кога започва преместването ни?

Бойко казал и друго: „Можем сами да се споразумеем с Турция, но държим на солидарност, а не на спасяване поединично". От това изречение ще бъде запомнено само едно: „Можем сами да се споразумеем с Турция". Ще го запомнят - и няма да ни го простят.

Кой му подшушва тия неща на Бойко? Кой го побутва да се превръща в ръжен, с който Ердоган да ръчка жаравата?

Понеже от четвърт век властниците ни правят всичко възможно, за да отровят общата ни памет, да припомня един сравнително скорошен факт. През април тази години Турция наказа три български общини - Бургас, Хасково и Свиленград - защото общинските им съвети са гласували декларации, осъждащи арменския геноцид. Турските власти забраниха на Одрин и Къркларели да работят с нашите общини по съвместни европейски проекти. Така те няма да получат 15 милиона евро европейско финансиране по програмата „Интеррег" за трансгранично сътрудничество.

Да слагаме ли вече фесовете?

А генерал Радев казал, че летците стават добри президенти. И веднага се приземил по корем. Направил среща с представители на патриотични и военни организации - и отказал да отговори на въпроса, каква позиция трябва да има Бойко при срещите си в Турция. Изглежда, не са му били написали отговора.

А пък един социолог казал, че генерал Радев е „извънпартиен, непартиен, нов играч на терена, човек, който се появява без обременености, без да има да плаща политически цени, той е човек, който е самонаправил се, който е НАТО-вски генерал, когато България военно е в НАТО; това е един човек, завършил много важни щабни американски академии, същевременно добре познаващ и руската военна наука". Има ли нужда този сироп от пояснения? Генерал полу-предишен, полу-НАТО-вски. Радев, бягай от тия типове.

Бъчварова пък направила проверка в Слънчев бряг. Внезапна - сигурно се е предрешила като пиян английски турист. И казала, че всичко там вече е наред. Премиерът се чуди накъде да изнесе България. Обаче в Слънчев бряг било спокойно. Джихадистът, който взриви автобуса в Сарафово, не беше ли отседнал преди това в Слънчев бряг?

Нинова пък се оказала „играч, който постига целите си не само в БСП, но и с други партии... Май била по-добър играч от Първанов... По неочакваните си ходове тя наподобявала Борисов...". Засега Нинова излъга Първанов. По това ли си прилича с Борисов?

Цветанов пак бил много ясен. Познавали сме кандидата за президент на ГЕРБ. Това вече е очевиден напредък - значи, все пак, го познаваме. Донякъде, отгоре-отгоре, някак, криво-ляво. Това означава ли, че Бойко няма да извади поредното пластмасово зайче от ръкава си.

Молбата на идиота - в навечерието на президентските избори: Не разбирате ли, че на нас вече до смърт са ни нужни цялостни личности, състояли се пред очите ни, със своя кауза, с изстрадани идеи за Отечеството, които да провиждат в Бъдещето, а не някакви финтьори и блъфьори?

Автор: Кеворк Кеворкян , Фейсбук

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

К'вото и да става, Бойко не е виновен. Това излиза от тази статия.

30.08.2016 01:30:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.