• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Видни френски личности създадоха в Париж Комитет в подкрепа на Ирина Бокова

Видни френски личности създадоха в Париж Комитет в подкрепа на Ирина Бокова

/КРОСС/Изтъкнати френски политици, общественици, интелектуалци и дипломати са сред членовете на Комитета, създаден във Франция в подкрепа на кандидатурата на Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, за поста генерален секретар на ООН. Комитетът се оглавява от Елен Карер д'Анкос, пожизнен председател на Френската Академия на науките, и в него фигурират известни имена като бившата и единствена досега жена министър-председател на Франция Едит Кресон, бившият генерален секретар на Съвета на Европа и бивш зам.-председател на Европейския парламент Катрин Лалюмиер, бившата министърка на културата и комуникацията Кристин Арбанел, Ксавие Даркос - френски политик и бивш министър на труда, Бариза Киари - член на Сената, известната интелектуалка Джулия Кръстева, френският банкер и филантроп Ерик дьо Ротшилд, индустриалецът и меценат Пиер Берже, Ив Копен - антрополог, Ян Артрус-Бертран - френски фотограф и журналист, Жан Мишел Жар, Клаудия Кардинале и други.

На срещата на Комитета в Париж, Елен Карер д'Анкос, подчерта високата ерудиция на Ирина Бокова, богатия й професионален опит в международните отношения и стремежа й за установяване на нов хуманизъм на 21-ви век във всички области на човешкото развитие. „Днес ООН се нуждае от лидер като Ирина Бокова", каза Елен Карер д'Анкос.

Посланикът на България във Франция и постоянен представител в ЮНЕСКО Ангел Чолаков изтъкна приноса на Ирина Бокова за укрепване на Организацията и действията й в поредица от кризисни ситуации. „Ирина Бокова има изграден висок международен авторитет и е достоен кандидат за високия пост. Избирането й за генерален секретар на ООН ще издигне престижа на България на световната политическа сцена", каза в заключение посланикът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.