• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Е. Михайлов с донос срещу Бокова. Или за канарчето, което си мечтае за железни нокти и метален клюн

Е. Михайлов с донос срещу Бокова. Или за канарчето, което си мечтае за железни нокти и метален клюн

/КРОСС/ В един от най-критичните моменти в процеса на борба за българската кандидатура за генерален секретар на ООН, тв режсиьорът Евгений Михайлов е разпратил компрометиращо писмо срещу Ирина Бокова до всички страни-членки на ЮНЕСКО, до Съвета за сигрност, до посолства и международни организации.

Писото е изпратено от името на Движение "22 септември", в което членува и Едвин Сугарев (в момента генерален консул в Ниш). Изпратено е на английски и на френски език на 25 юли т.г.

Текстът му силно злепоставя не само Ирина Бокова, но и българското правителство, чиято кандидатура е тя, и самия премиер Бойко Борисов. В него се казва, че кабинетът е бил принуден да я номинира от "крайно лява коалиционна партия", която заплашила, че ще го свали от власт. Това твърдение е крайно манипулативно, защото ако се има предвид АБВ, тази формация не е "крайно лява партия" и дори да е заллашила, не е имала механизмите да свали кабинета.

Публикуваме текста на писмото, без редакторска намеса:

Драги г-не/г-жо,

Позволяваме си да се обърнем към вас по една много обезпокоителна тема.
Може би сте информирани, че международни и български медии публикуваха множество разследващи репортажи за Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и настоящ кандидат за генерален секретар на ООН.
Бихме искали да насочим вниманието ви към разкритията в тези репортажи, които са напълно подкрепени с факти и документи и представят само сериозни доказателства. Разкритията засягат комунистическото минало на госпожа Бокова, липсата на лична неприкосновеност, пагубно лошо ръководство на ЮНЕСКО с практики, които повдигат въпроси на всички нива. Ние намираме тези разкрития за твърде тревожни и затова решихме да представим публикациите на вашето внимание.
Бихме искали да добавим, че номинацията на г-жа Бокова оставя собствената й страна разделена и слисана. Номинацията беше дълбоко спорна, българското правителство беше принудено да я номинира от крайно лява коалиционна партия, която заплаши, че ще го свали. Народната подкрепа за кандидатурата й на практика не съществува.
Прилагаме към това писмо подборка от най-големите разследващи публикации с най-важните извадки от всяка статия. Включени са и линкове към всяка публикация, както и списък на медиите, които са ги публикували.
Това писмо и приложението към него са изпратени на всички постоянни и непостоянни страни-членки на Съвета за сигурност, както и до 58-те членове на Изпълнителното бюро на ЮНЕСКО за тяхно сведение.
Моля не се колебайте да се свържете с нас, ако ви е необходима допълнителна информация.

С уважение,
Евгени Михайлов
Бивш член на Българското народно събрание
Съосновател на Политическо движение 22 септември-Независимост

Доносът на Евгений Михайлов срещу Ирина Бокова е едно от наѝ-гнусните, нечистоплътни и подли неща, които съм виждал по време на целия преход. А всички знаете, че сме се нагледали на гнусотии, коментира във Фейсбук журналистът и член на ИБ на БСП Александър Симов.
Пред очите ни се разкрива върховна морална мерзост - канарчето на демокрацията се оказа обикновен доносник. Представям си как от устата му е текла сладострастна слюнка докато е съчинявал доносчето си. Защото това не е мръсотия само срещу Бокова, това е атака срещу България. Михайлов може да действа само така - подмолно, тайно, със затаена злоба. Това е единственият начин хора като него да зачертаят биографиите си на запенени кариеристи преди 10 ноември. От касетата с танковете до своя настоящ донос Михайлов напомня на онзи легендарен образ от стихотворението на Константин Павлов за славея (канарчето де), който си мечтае за железни нокти и метален клюн. Това все едно е писано за Танкиста - антикомунистът-доносник. Поръчковата "съвест" на демокрацията, добавя в поста си той.

Доноса коментира и журналистът Петър Волгин:
Няма нищо изненадващо във факта, че Евгений Михайлов е изпратил донос срещу Ирина Бокова в ЮНЕСКО и ООН. Десните "умни и красиви" хора са "copy-paste" на най-гнусните доносници от времето преди 1989 г. Днешните убедени "евроатлантици" и "борци срещу комунизма" щяха да бъдат най-фанатичните комсомолци и партийци в соцвремето, ако бяха родени 10-20 години по-рано. Става дума за типаж, а не за вяра в принципи. Става дума за типажа на тоталния нагаждач, за обслужващия персонал на всяка власт. Точно такива си и разни "професионални дипломати", от рода на тафровчето, което при бай Тошо е било по-ниско от тревата, а сега го играе голям смелчага и демократ. Пълна отврат!

Надявам се адресатите да са достатъчно разумни, че да не обръщат внимание на писмо от лудницата. Как иначе да се тълкува изпращач с мейл pmseptember22@gmail.com. Безплатен адрес! Такива са писмата на многобройните измамници в интернет, които редовно ни информират, че сме спечелили един милион, ама друг път. Достатъчно било да им дадем банковата си сметка и да пратим известна сума, коментира от своя страна Богомил Бонев.

Евродепутатът Илияна Йотова коментира пред Епицентър.бг:

Това писмо е абсолютен прецедент!

Представяте ли си подобно нещо да стане с кандидата на Великобритания, на Нова Зеландия или на Португалия?

Това е тежка провокация не към Ирина Бокова, не към правителството, а тежка провокация към българското общество. Как утре тези хора ще ни гледат всичките в очите?

Но авторите на това писмо не са сами. Те са само инструмент в ръцете на други сили, които искат да провалят българската кандидатура. Спомнете си кой търсеше подкрепа от Албания за себе си, зад гърба на Борисов и Плевнелиев? Името е Кристалина Георгиева. Кой търсеше подкрепа за себе си от билдербергите? Кой до последно не се примири с това, че правителството предпочете далеч по-печелившата кандидатура на Ирина Бокова пред тази на българския еврокомисар?

Сега, когато очевидно кандидатурата на г-жа Георгиева е невъзможна, целта е на всяка цена Ирина Бокова да загуби. И за това не се подбират средства. Очевидно се работи за интересите на друга кандидатура, а не на българската.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Доносът на Евгений Михайлов срещу Ирина Бокова е едно от наѝ-гнусните, нечистоплътни и подли неща, които съм виждал по време на целия преход. А всички знаете, че сме се нагледали на гнусотии, коментира във Фейсбук журналистът и член на ИБ на БСП Александър Симов. Пред очите ни се разкрива върховна морална мерзост - канарчето на демокрацията се оказа обикновен доносник. Представям си как от устата му е текла сладострастна слюнка докато е съчинявал доносчето си. Защото това не е мръсотия само срещу Бокова, това е атака срещу България. Михайлов може да действа само така - подмолно, тайно, със затаена злоба. Това е единственият начин хора като него да зачертаят биографиите си на запенени кариеристи преди 10 ноември. От касетата с танковете до своя настоящ донос Михайлов напомня на онзи легендарен образ от стихотворението на Константин Павлов за славея (канарчето де), който си мечтае за железни нокти и метален клюн. Това все едно е писано за Танкиста - антикомунистът-доносник. Поръчковата "съвест" на демокрацията, добавя в поста си той. Доноса коментира и журналистът Петър Волгин: Няма нищо изненадващо във факта, че Евгений Михайлов е изпратил донос срещу Ирина Бокова в ЮНЕСКО и ООН. Десните "умни и красиви" хора са "copy-paste" на най-гнусните доносници от времето преди 1989 г. Днешните убедени "евроатлантици" и "борци срещу комунизма" щяха да бъдат най-фанатичните комсомолци и партийци в соцвремето, ако бяха родени 10-20 години по-рано. Става дума за типаж, а не за вяра в принципи. Става дума за типажа на тоталния нагаждач, за обслужващия персонал на всяка власт. Точно такива си и разни "професионални дипломати", от рода на тафровчето, което при бай Тошо е било по-ниско от тревата, а сега го играе голям смелчага и демократ. Пълна отврат! Надявам се адресатите да са достатъчно разумни, че да не обръщат внимание на писмо от лудницата. Как иначе да се тълкува изпращач с мейл pmseptember22@gmail.com. Безплатен адрес! Такива са писмата на многобройните измамници в интернет, които редовно ни информират, че сме спечелили един милион, ама друг път. Достатъчно било да им дадем банковата си сметка и да пратим известна сума, коментира от своя страна Богомил Бонев.

09.09.2016 01:57:30

Ангел Николов

Издигането и подкрепянето на кандидатурата на Бокова от официални институции на РБ е тревожен знак не само за състоянието на демокрацията ни, а преди всичко за българския суверенитет - Бокова представлява и ще представлява не България, а Русия. БКП/БСП винаги, от самото си създаване през 1919 година до днес е съветска/руска пета колона и не може да бъде нищо друго. Дори и вчера на Бузлуджанското сборище се вееха руски знамена. Да издига Бокова и да се опитва да анексира България, на БКП/БСП и е иманентно присъщо. Въпросът е: Защо политици и партии представящи се за нещо различно от нея се присъединяват към антибългарската кандидатура? За какво единство дрънкат - в името на какво? Защо поне не заявят открито, че искат да извадят България от ЕС и НАТО и я направят отново 16-а република, респективно "Задунайская губерния" на Путин.

01.08.2016 13:06:33

"Това го обяснете на потомците на избитите от комунистическия режим и на оцелелите репресирани. Вчера в 00:07" - А какво да обясним на потомците на избитите от докомунистическия режим и на оцелелите репресирани?

31.07.2016 02:41:45

Анонимен

Жалка историика ,странното е че ни занимават с полюциите на смешници като това треторазрядно операторче.

30.07.2016 09:15:17

Това го обяснете на потомците на избитите от комунистическия режим и на оцелелите репресирани.

30.07.2016 00:22:02

бокотиквомразец

Веднага се сещам за вица, за българите в ада-нямали пазачи дяволи понеже сами си натискали главите в казана с катран!!!!А за боклуците седерасти,те са малоумни олигофрени и продажни лайна!!!

30.07.2016 00:16:50

corupcia@yahoo.com

Търся съпартийци. ЕГН, трите имена - задължително!

29.07.2016 20:34:44

Павлов

Не виждам нищо нередно в писмото , а не в доноса. Доноса съдържа клевети и неистини. А писмото на Евгени Михайлов съдържа само истини подкрепени с факти. Такива като Бокова трябва да бъдат изобличавани , точно така както е направил Евгени. Поддържам го.

29.07.2016 18:55:52

Анонимен

Защо не коментирате, бе?! Защо мълчите, всички дето постоянно плюете тук и викате гадни комунисти. А?! Изпаднахте ли в нокаут от вашия слуга, доносник и гадняр. Много добре ви представи той. може вече и никой да не ви чува и да ви има за нещо. Този долния човек, още когато кръсти там - Младенов с таковете, си реши прекрасното бъдеще и на никого не му направи впечатление, че е голям гадняр и доносник-. Ами, той как да се промени, като това е неговата същност!!!

29.07.2016 18:23:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.