• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ирина Бокова: Аз съм човекът за ООН. Трябва да убедя тези, които все още не са ме подкрепили

Ирина Бокова: Аз съм човекът за ООН.  Трябва да убедя тези, които все още не са ме подкрепили

/КРОСС/ Петото гласуване за генерален секретар на ООН днес ще е особено стресово за българския кандидат Ирина Бокова. Българското правителство ѝ постави цел да се класира след него поне на второ място, ако държи да остане в състезанието. Иначе се очаква кандидатурата ѝ да бъде заменена с тази на еврокомисарката Кристалина Георгиева.

Имам постоянна подкрепа от Съвета за сигурност, сега трябва да убедя тези, които още не са ме подкрепили, казва Ирина Бокова.

Опитвам се да ги убедя, че аз съм човекът, който заслужава доверие и може да върши работата (на генерален секретар на ООН - бел.ред.). В надпреварата има много различни съображения, но най-удовлетворителното е, че аз съм сред най-последователните кандидати. Имам постоянна подкрепа от Съвета за сигурност. Сега просто трябва да убедя тези, които все още не са ме подкрепили.

Така българската кандидатка за генерален секретар на ООН отговаря на въпрос на изданието EurActiv дали е направила всичко възможно, за да убеди членовете на Съвета за сигурност, че тя е правилният кандидат преди ключовия вот днес.

Попитана кои още не са убедени, Бокова отговаря: "Трудно е да се каже. Аз работя с всички, но различни страни имат различни съображения. Някой път са регионални, друг път национални. Някои имат да мислят и по по-геополитически решения"

Бокова получи ясна подкрепа от президента Росен Плевнелиев на седмицата на лидерите в ООН. Тя бе подкрепена и от лидера на ПЕС Сергей Станишев. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

И двете комунистически номенклатури и съветски възпитанички са извън играта.

27.09.2016 12:07:39

Анонимен

Така, а какви са шансовете на друга бивша комунистическа номенклатура и също съветска възпитаничка да оглави ООН? Ако си мислите, че на някого му пука за произхода й, то нямаше да я изберат за ген. директор на ЮНЕСКО!!! А нея я избраха, че и повториха!!! Но това удобно го пропускате!!! И въобще не е извън играта, тя - играта едва сега започва! И има много сериозни шансове, неслучайно срещу никоя друга кандидатура няма подобна очерняща кампания, каквато е срещу Бокова!!!

27.09.2016 03:22:07

Вече е извън играта, шеста е.

27.09.2016 00:33:07

Анонимен

За всеки здравомислещ човек бе очевидно, че на една бивша ЦК комунистическа номенклатура и съветска възпитаничка шансовете за консенсус са нулеви. Сякаш някой нарочно искаше да бъде омаскарено на всяка цена името на демократична европейска България с подобна кандидатура ! И, както виждаме, успява !

26.09.2016 21:03:03

Ще ти се, Невидими. Бокова, стискам палци!!!

26.09.2016 18:13:36

самонадеяна самозванка

26.09.2016 13:43:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.