• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова участва в шестата Токийска международна конференция за африканско развитие

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова участва в шестата Токийска международна конференция за африканско развитие

/КРОСС/ Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова взе участие в шестата Токийска международна конференция за африканско развитие, форум който събира над 10 000 участника, 23 президенти, девет премиери, пет вице-премиери и множество представители на правителства, ООН, международни организации от цял свят, бизнеса и гражданското общество.
Ирина Бокова заяви, че на младите хора трябва да бъде дадена възможност да се възползват максимално от невероятното богатство на континента. Това послание беше потвърдено и от председателя на Комисията на Африканския съюз, г-жа Нкосазана Дламини-Зумa, която подчерта, че най-ценният ресурс на Африка е неговите хора и че континентът трябва да превърне този ресурс в богатство и просперитет.
По време на конференцията генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова призова също за изпълнението на Програмата 2063 на Африканския съюз и Програмата 2030 за устойчиво развитие, като отправна точка за насърчаване на човешките права и достойнство на всяка африканска жена и мъж. Тя също така подчерта, че образованието не е само за преподаване на умения за работа, но и за учене на ценности като гражданство, стабилност и сигурност.
Преди и по време на конференцията г-жа Бокова се срещна с редица лидери на африкански държави, включително с президента на Джибути, Исмаил Омар Геле, с когото обсъдиха важната роля на образованието за решаването на въпроса с екстремизма. Бокова се срещана и с президента на Кения Ухуру Кениата, който по-рано по време на конференцията в свое изказване благодари специално за подкрепата, която ЮНЕСКО оказва на страната и подчерта желанието на Кения да задълбочи партньорството си с организацията, водена от Ирина Бокова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.