• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

За болничните и за пенсионната система

За болничните и за пенсионната система

/КРОСС/„Това е мярка срещу прекалено високия брой фалшиви болнични". Това каза в интервю за предаването „Тази неделя" по БТВ бившият министър на икономиката Лидия Шулева, по повод предложението, първият ден от болничните да не се плаща. По думите й, има един основен проблем по отношение на контрола на болничните, сбъркано е и плащането, и контролът. „При застрахователните компании, този който събира парите, контролира и плащането. В нашата система Агенцията за приходите събира парите, НОИ изплаща болничните, а лекарите, които са на подчинение на Министерството на здравеопазването, дават болничните.

Разкъсана е връзката между плащането и контрола, а трябва да е на едно място", мотивира се тя. Не бива да се противопоставят двата стълба на пенсионната система, смята Лидия Шулева, във връзка с това, че преди няколко дни стана ясно, че по-голямата част от първата вълна хора с пенсия от частен фонд нямат достатъчно пари в партидите си, за да я получават пожизнено. „Допускането, че натрупването по партиди през годините ще бъде достатъчно не се оказа правилно", подчерта бившият министър.

Според нея, проблемът е, колко хората ще вземат пари от първата пенсия. „Там има едни диспропорции, които будят сериозни притеснения. Те са свързани с т. нар. коефициент на редукция, с колко процента трябва да бъде намалена пенсията от НОИ, която хората ще получават, за сметка на това, че ще има пенсия от втория стълб", каза още Лидия Шулева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тая , що я показвате . Ей ! не си знаем интереса .

17.11.2019 22:32:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.