• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Акценти в днешния печат

Акценти в днешния печат

/КРОСС/ Вестниците тази сутрин коментират старта на системата за взимане на пръстови отпечатъци при регистриране в болница. „Ако пациент откаже да се идентифицира с пръста си при постъпване в болница, той ще трябва да заплати за алтернативен метод за регистрация. Какъв ще бъде той, ще реши Здравната каса", пише СТАНДАРТ като се позовава на министъра на здравеопазването Петър Москов.

„Пациентите от 12 области в страната не могат да разчитат на кардиолози и онколози" заради липса на специалисти, въпреки че България е в първата петица по ракови заболявания и на второ място в Европа по инсулти и инфаркти. Това пише МОНИТОР като цитира данни на Българския лекарски съюз. „За туморни маркери и специализирани прегледи хората от Търговищко и Разградско пътуват чак до Варна. На тези от Кърджалийско, Хасковско, Ямболско и Смолянско се налага да бият път до Университетската болница в Пловдив или в МБАЛ - Бургас, за да им направят необходимата диагностика за рак. Софийските лечебни заведения и плевенската университетска болница пък поемат хората от Видинско, Ловешко и Монтанско", пише вестникът.

24 ЧАСА пише, че безработицата у нас намалява устойчиво за първи път от 11 години. До септември нивото й е паднало до 7,8 на сто. Двеста хиляди души са започнали работа от началото на годината. Само през септември работа са намерили 23 хиляди души, като 90 на сто от тях са заети в реалната икономика, твърди вестникът, цитирайки социалното министерство.

ТРУД публикува интервю с Любомир Дацов, в което финансистът изтъква, че заложеният от правителството за догодина икономически ръст от 2,5 на сто не е достатъчен за догонване на другите икономики в Европейския съюз.

Бюджетният излишък към ноември е на рекордно ниво - 3,8 процента от прогнозния брутен вътрешен продукт, пише КАПИТАЛDAILY. Това означава, че в оставащите два месеца от годината правителството ще разполага с над 8 милиарда лева за разходи. Бавното усвояване на евросредства води до по-ниски от планираните разходи, предупреждава вестникът.

Печалбата на банките расте със 122 милиона лева на месец, пише вестник СЕГА, като се позовава на данни от Българска народна банка. Резултатът от милиард и 70 милиона лева е с 279 милиона по-висок в сравнение с първите девет месеца на миналата година. В условия на падащи лихви таксите и комисионите стават все по-важни за банките. Те вече формират над една пета от приходите им, сочи СЕГА.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.