• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Петима от пострадалите на магистрала "Тракия" остават в тежко състояние

Петима от пострадалите на магистрала "Тракия" остават в тежко състояние

/КРОСС/ Общо 14 души от пострадалите при верижните катастрофи на автомагистрала „Тракия" са настанени в УМБАЛ „Св. Анна" (Окръжна болница). От тях четирима са в по-тежко състояние. Те са в реанимация в тежко състояние и не може да се изключи опасността за живота им. Това обяви пред „Фокус" д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Анна".

По думите му, единият пациент има счупване на шийни прешлени, с увреждане на гръбначния мозък и неговото състояние е много тежко.

„Има две жени с черепно-мозъчни травми, при които са възможни усложнения. Има жена с травма на сърце, гръдно-коремна травма. Настанен в болницата е и младеж със счупване на бедро и предмишница, което също е тежка травма", уточни д-р Близнаков.

Всички са стабилизирани и състоянието им е предвидимо. В момента се провеждат лечебните мероприятия.

„Взаимодействието с екипите на Спешна помощ беше изключително добро, както и цялостната организация на екипите на болницата. 14 души наред с останалата дейност в болницата ме кара да се гордея с персонала, с лекарите и сестрите. 14 души е изключително голямо натоварване и екипите се справиха отлично", каза още д-р Славчо Близнаков.

Тежко е и състоянието на 80-годишната жена, настанена в УМБАЛ „Пирогов". Тя е на командно дишане и съществува непосредствена опасност за живота й. Това каза в интервю за Радио „Фокус" доц. Олег Чолаков, заместник-директор на УМБАЛ „Пирогов".

Общо 7 от пострадалите при верижните катастрофи на магистралата от вчера са приети в болницата.

„Предстои другата възрастна жена с фрактури на крайници да бъде оперирана. Двегодишното дете е добре и предстои днес или утре да бъде изписано", уточни д-р Чолаков.

След първоначалните 4-ма приети в болницата, е бил транспортиран с линейка още един пострадал - шофьор на камион. Той е оставен на лечение с фрактури в областта на таза.

„Други две жени със собствен транспорт дойдоха в болницата. Те са прегледани и освободени. Те са само с повърхностни рани по лицето", каза още д-р Чолаков.

Във връзка с излъчен репортаж, че около 9.30 е пристигнала първата линейка, доц. Чолаков допълни, че в болница „Пиргов" първият пострадал е докаран в 9.05, което означава, че линейките са били доста по-рано на мястото на произшествието. Доц. Олег Чолаков допълни, че при вчерашния инцидент Центърът за спешна медицинска помощ е отреагирал навреме, като линейките са пристигнали много бързо до мястото на местопроизшествието.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.