• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Д-р Емил Райнов: Общинските болници са трън в очите на ГЕРБ

Д-р Емил Райнов: Общинските болници са трън в очите на ГЕРБ

/КРОСС/ Според Сдружението на общините общинските болници със запорирани сметки са девет. Не трябва да се забравя, че тези болници, които са трън в очите на управляващите, станаха символ за системно недофинансиране и един от най-очевадните примери е болницата в Девин, каза депутатът от „БСП лява България" в Емил Райнов в интервю за БТВ.

Не трябва да се забравя, че тези болници осигуряват здравните услуги на около 1,5 милиона българи, добави депутатът. Факт е, че тази година болниците ще могат да разполагат с около 95% от предвидения им бюджет, което реално означава, че те ще работят около 25 дни в месеца, а след това пациентите ще трябва да търсят в коя болница средствата за месеца не са изразходвани, коментира депутатът от левицата.

Целта на реформите в даден сектор е по-добро обслужване, а това не се наблюдава в действията на здравното министерство, заяви той. Всяка болница има собственик и принципал и независимо дали това е Общината, държавата или е частна болница, те трябва да носят отговорност и да контролират тяхната дейност и да правят така, че в тях да няма злоупотреби.

Проблемът в здравеопазването на се общинските и държавните болници, а организацията на работата на болниците. Това каза депутатът от ГЕРБ Самир Абу Мелих. Българският пациент трябва да влезе в центъра на системата и нещата да се въртят около него, а не около парите в системата, добави депутатът. Въпреки проблемите, силно се съмнявам, че тези девет болници ще затворят, заяви народният представител от ГЕРБ. Необходима е сериозна ревизия управлението на държавните болници. Проблемите и злоупотребите със средства не може и не трябва да стават публично след разследвания на журналисти. Нито депутатите, нито журналистите са разследващи органи, които да установяват това, коментира Самир Абу Мелих. Според него ако един пациент не е доволен от предоставените му в дадена болница услуги, той трябва да има възможност да спре плащанията към нея. Ще има законодателни промени в подобна посока, заяви депутатът от ГЕРБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.