• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Москов: Много болници - лошо здраве

Москов: Много болници - лошо здраве

Варна /КРОСС/ Според закона Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) вече ще може да избира кои болници да финансира, като взема под внимание и мнението на пациентите. Това обяви във Варна министърът на здравеопазването Петър Москов. Той извърши проверка в болници в морската столица и коментира прекалено големия, по думите му, брой здравни заведения в България:
България има най-лошите здравни показатели, тоест на всеки един от нас и като нация в цяла Европа. Имаме най-много болни от цяла Европа и сме четвърти или пети по брой на болници в целия свят. Тоест, много болници - лошо здраве.
Начинът е определено количество болници, което гарантира достатъчност, но болници, оборудвани по този начин, защото, когато концентрирате и ресурса на държавата, и кадровия капацитет, и възможностите пред европейско финансиране, получавате това. Когато ги разпределяте между 400 болници, получавате нещо, което гледахме сутринта. За болници като "Света Марина" - подкрепа, пълният агреман на държавата, че така трябва да се развиват нещата, а за болници като "Света Ана" - спешни мерки за стабилизирането й, защото там е друго.
Министърът каза още, че прокуратурата ще се произнесе за ситуацията в специализираната онкоболница във Варна, където са допускани практики, които могат да бъдат наречени криминални, предаде БНР.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Всеки може да затваря, закрива руши...Господинът от снимката ако не може да сътвори нещо градивно /става въпрос за Здравеопазване/ да бъде така добър и човечен и да отстъпи мястото си на друг, който ще работи в полза на народа по тези земи. пс В какви усилни времена живеем....

07.07.2015 02:23:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.