• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

За пръв път в НДК бляскав оперен гала спектакъл със звездните солисти на Болшой театър

За пръв път в НДК бляскав оперен гала спектакъл със звездните солисти на Болшой театър

/КРОСС/ Един изключителен празник за сетивата предстои за многобройните почитатели на оперната класика и руската сценична традиция у нас тази есен: водещи артисти от най-големия руски театър за опера и балет в света - Болшой, ще пристигнат за първи път в София на 13 ноември 2020 г. за един незабравим гала спектакъл в зала 1 на НДК.

Солистите на Болшой, водени от световноизвестните оперни певци Елена Зеленская (сопрано), Светлана Шилова (мецо сопрано), Андрей Григориев (баритон), Роман Муравицки (тенор), Олга Йонова (сопрано) , Ярослав Абаимов (тенор), ще очароват ценителите с изключителното си певческо майсторство и въздействащи образи от най-обичаните класически заглавия. Всички те впечатляват с богатата си биография на най-престижните роли по световните оперни сцени.

Звездната плеяда руски солисти ще зарадва българската публика с най-добрите произведения на Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Офенбах и Моцарт. Ще имаме възможността да чуем фрагменти от най-популярните опери в световен мащаб: Тоска, Травиата, Турандот, Бохем, Риголето, Кармен.

Билетите за бляскавия гала спектакъл тръгват в продажба от днес - 26 февруари в мрежата на Eventim и Билетен център НДК, на цени между 50 и 160 лева. Първите 500 билета от всички ценово категории са с 10% отстъпка.

Името "Болшой" не се нуждае от представяне. Най-големият в Русия и един от най-значителните в света театри за опера и балет се е превърнал в световна емблема на безкомпромистно качество що се отнася до класическо изкуство. Днес трупата на Болшой наброява над 900 изпълнители - певци, балетисти, музиканти. На сцената на Болшой са пели Елена Образцова, Фьодор Шаляпин, Галина Вишневская и много други оперни величия, чиито имена за изписани със златни букви в световната културна история.

Болшой се е превърнал в един от символите на Русия за всички времена. Удостоен е с всички най-престижни отличия, заради изключителната си роля в руските и световни перформативни изкуства. Тази традиция продължава и до днес - артистите на Болшой театър продължават да обогатяват международната класическа сцена активно - те са едни от най-посещаваните културни артистични трупи в световен мащаб.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.