• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Руски експерт разказа как Русия може да отговори на новата ядрена бомба на САЩ

Руски експерт разказа как Русия може да отговори на новата ядрена бомба на САЩ

/КРОСС/ Модернизираните атомни бомби B61-12 ще започнат да постъпват на въоръжение на самолетите от тактическата авиация на САЩ в Европа в началото на 2018 г. и достоен отговор на тази стъпка от страна на Русия може да стане оборудването на тактическите ракетни комплекси „Искандер“ с атомни бойни заряди, счита президентът на Академията за геополитически проблеми и доктор на военните науки Константин Сивков, предаде РИА Новости.

По-рано Националното управление за ядрена сигурност на САЩ (NNSA) официално разреши  началото на технологическата подготовка за производство на модернизирана ядрена бомба B61-12.

„Самата бомба не се преправя, просто се модернизират различните й блокове, и по-точно, правят корпуса по-съвършен в аеродинамично отношение. Това няма да отнеме много време – максимум година и половина, и ще започнат доставките. От страна на Русия може да има само една контрамярка – създаването на атомна бойна глава за ракетния комплекс „Искандер“. Друг ефективен отговор просто няма“, заяви Сивков.

Той добави, че бомбата B61-12 е тактически атомен боеприпас, отличаващ се с невероятно висока точност – отклонението му от целта не надвишава няколко метра. По думите на експерта, новата разработка ще позволи ефективното нанасяне на удари по добре защитени командни пунктове, които могат да бъдат изведени от строй единствено чрез точното попадение на атомна бомба, тъй като те се намират на голяма дълбочина.

„Производството на тези бомби съществено ще разшири възможностите на тактическата авиация на САЩ за нанасяне на така наречените „обезглавяващи“ удари, тоест, за унищожаване на най-защитените ни командни пунктове на стратегическо равнище. Предишните модификации на тази бомби в момента са разположени в Европа и няма съмнение, че модернизираната версия САЩ също ще изпратят тук“, подчерта Сивков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хаиде да започваме войната по с време.Стига сме отегчавали и да продължава агонията.Колкото по-рано започне по-добре за руснаците. В противен случей Китай ще спечели ако ще след 10-15 години, то и тогава се очертава.

03.08.2016 11:28:55

Анонимен

В момента на "удара" се предизвиква изпреварващ взрив на набелязаното място с който взрив се променят част от очакваните параметри на средата. Но същото ще свърши и искандера.

03.08.2016 09:11:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.