• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/Темата за създалата се паника на Терминал 1 на летище София, заради информацията за поставено взривно устройство в района, е водеща за почти всички централни издания днес.


Стандарт пише: "Батерия вдигна паника за бомба". "Паника на Терминал 1", е акцентът в Новинар, а Дума отбелязва: "Хаос на летище София заради съмнения за бомба". Противоречиви изказвания на служители от пресцентъра на Терминал 1 доведоха до истерия, пише още изданието, което посвещава на темата и редакционния си коментар, озаглавен:"Шшш-т бомба цъка". 

Монитор извежда в заглавие казаното от премиера Бойко Борисов: "Оставки заради паниката на летище София".  24 часа извежда друго изявление на Борисов:
"Банда некадърници предизвика паниката на летището". 

Сред другите теми в изданията се откроява водещото заглавие на Труд, който съобщава, позовавайки се на банкери, че лихвите по кредитите растат от догодина. Процесът ще продължи до 2017-та, уточнява публикацията.

На уводно място вестник Сега поставя информацията, че държавата може да похарчи до 5 милиарда лева през декември. Възможно е разчетите да не се изпълнят и дефицитът за 2015 година да се окаже по-малък, уточнява публикацията, в която се цитират данни от финансовото министерство за изпълнението на бюджета за месец ноември.

24 часа поставя акцент на информацията за предстоящото конфискуване на имоти на банкера Цветан Василев за 1 милиард лева в Швейцария и у нас.

Обща тема за изданията тази сутрин е и издадената оправдателна присъда на бившия заместник-председател на ДПС и на парламента Христо Бисеров. 
24 часа отбелязва в заглавие:  "Съдът оправда Христо Бисеров, обвиненията недоказани".  Новинар информира, че ще можем да сменяме всеки месец доставчика на ток, без да има такси за прехвърлянето. 

Изданията акцентират и на изказванията на министър-председателя по време на здравен форум, в които той критикува хората, водещи нездравословен начин на живот. В заглавията преобладават думите на Борисов: "Ако пушиш и ядеш сланина другите ли да плащат лечението?".

Стандарт съобщава, че здравната каса ще плаща и трета пломба. Това става ясно от приетия вчера от парламента бюджет на Националната здравноосигурителна каса.

Монитор информира, че от догодина ще има 20 милиона лева повече за спешна помощ, което ще помогне за увеличаването на заплатите на спешните медици.

Място във вестниците намират и информациите за дадения старт на 13-то издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Тази година ще бъдат набирани дарения за деца, нуждаещи се от от интензивно лечение, пояснява 24 часа.

Вестник Труд публикува любопитната информация, че Разлог е градът у нас с най-многото близнаци и тризнаци.  За втора година общината организира среща на двойките и тройките, на която родители обменят информация как отглеждат децата си и какви проблеми срещат.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.