• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

„Двадесет години след бомбардировките на Югославия — уроци за европейската сигурност през 21 век”

„Двадесет години след бомбардировките на Югославия — уроци за европейската сигурност през 21 век”

/КРОСС/ Агресията на Запада срещу Югославия беше изгодна за мнозина, както в администрацията на САЩ, така и в ръководството на Северноатлантическия алианс, но бомбардировките доведоха само до краткосрочна победа, цената на която е много невинни животи.

Това каза в понеделник, 18 март, от сръбския президент Александър Вучич, откривайки международната конференция „Двадесет години след бомбардировките на Югославия — уроци за европейската сигурност през 21 век”.»Статистиката показва, че през последните десетилетия захарът е убивал много повече хора, отколкото барутът, но Сърбия още дълго време няма да бъде страна с аналогична статистика- заяви президентът на Сърбия.

В същото време сръбският лидер призова винаги да се анализира случващото се със студен ум, признавайки обаче, че е трудно да се сдържат емоциите, когато се знае колко деца са загинали по време на бомбардировките на НАТО.

«Никога няма да забравим агресията на Северноатлантическия алианс. Искаме да имаме добри отношения с него, но не искаме да станем никога част от него ”, подчерта той.

Александър Вучич отбеляза, че днес ситуацията в света е съвсем различна: биполярната система е заменена от многополюсна:

“Ние не се отървахме от вековните основи на конфликта. Имаме своеобразно гето за сърбите и албанците и ситуацията няма да се промени, докато и сърбите, и албанците не осъзнаят, че самите те трябва да защитават бъдещето си. »

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хайде познайте какво ще стане, ако сега тръгнат да бомбардират по същия начмин. Обстановката е много променена.

20.03.2019 10:04:19

Анонимен

'' докато не осъзнаят, че самите те трябва да защитават бъдещето си. »

19.03.2019 11:43:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.