• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Нови хитови сериали започват по БНТ1

Нови хитови сериали започват по БНТ1

/КРОСС/Стартът на два нови сериала предстои в праймтайма на БНТ1. „Посолството" и „Флеминг - човекът, който щеше да се превърне в Бонд" попаднаха във филмовата селекция на обществената медия за 2017 година, след силния зрителски интерес към тях в Европа.

След последния епизод на „Кадифе", БНТ1 започва излъчването на поредицата „Посолството", зад която стои името на същия продуцент. Режисурата отново е дело на Карлос Седес, а сценарният екип е познатият вече от „Кадифе". Новият сериал е сред най-гледаните нови испански телевизионни продукции с над 4 млн. зрители. „Посолството" ще се излъчва от 1-ви февруари в познатото време от 21:00 часа всяка сряда и четвъртък.

11-те епизода на сериала разказват драматичната история на новия посланик на Испания в Тайланд - Луис Салинас. Амбицията на дипломата е да въведе ред и да спре корупцията. Появяват се, обаче, съмнения за насилствена смърт на предишния посланик, а служителите в посолството по всякакъв начин се опитват да саботират Салинас, за да не се добере до доказателства. Това назначение може да доведе до края на кариерата на посланика, дори на живота му. Всеки един от обкръжението му преследва свои собствени цели - политически, икономически и любовни.

Това е първият испански сериал, който засяга темата за политиката и корупцията. Сценаристът Рамон Кампос от Бамбу споделя, че от него са искали да навлезе по-задълбочено в темата, но да не назовава партиите с истинските им имена. Интересно е, че при снимането на сериала никой от актьорите не е пътувал до Тайланд.

От 23-ти януари българските зрители могат да проследят и другия хитов сериал - „Флеминг - човекът, който щеше да се превърне в Бонд". Биографичната поредица на Би Би Си Америка ще се излъчва във втория слот за серийно кино по БНТ1 - понеделник, вторник и петък от 22:00 часа.

Четирите епизода на филма разказват за създателя на прочутия агент 007 Джеймс Бонд. Сценаристите на сериала Джон Бронлоу и Дон Макферсън умело се справят със задачата да направят връзката между реално съществуващия Флеминг и агент 007. Флеминг е Бонд, само по-малко известен и не толкова успешен. Режисьорът Мат Уайткрос никога не оставя своя герой да бъде потиснат от представата за Джеймс Бонд - визията е красива, действието е задъхано и понякога напомня филмите за Бонд.

Доминик Купър е в ролята на Флеминг. По-големят му брат Питър (Рупърт Еванс) е вече успешен писател и син, който е сбъднал всички надежди на властната си майка. Йън Флеминг е повече от труден син - начинът му на живот „а ла Бонд" се смята за безпътица от британското му аристократично семейство в страна, която се намира на прага на Втората световна война. Йън получава възможност да блесне в Британското военноморско разузнаване. Оказва се, че да говориш няколко езика, да държиш аристократично чашата с шампанско и да изглеждаш добре са предимство в света на шпионите. Сериалът показва луксозния живот на английската висша класа в Лондон и същевременно опасностите и машинациите, които стават зад вражеските линии.

Плейбой, намерил призванието си в шпионажа, Йън Флеминг пише първия си роман за Джеймс Бонд „Казино Роял" докато е на меден месец в хотел „Златно око" в Ямайка. По неговите думи и както започва всеки епизод от британския сериал: „Във всичко, което пиша, има истина".

Бюджетът на „Флеминг - човекът, който щеше да се превърне в Бонд" възлиза на 4 милиона лири стерлинги (5 милиона евро) и е заснет в Лондон, Будапеща и Ямайка. Досега сериалът вече е показан в САЩ, Великобритания, Франция, Канада и Русия, като само за първия епизод във Франция привлича повече от половин милион зрители.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.