• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Б. Борисов: Съдебната реформа е крадците да са в затвора

Б. Борисов: Съдебната реформа е крадците да са в затвора

/КРОСС/ Смисълът на съдебната реформа е в това престъпниците да са в затвора, каза премиерът Бойко Борисов в коментар на кражба на автомобил, извършена от мъж, който е трябвало да бъде под домашен арест.

„Ако хората очакват реформа в съдебната система, то това е да не се случва. Това очакват хората - когато е хванат крадецът, да отиде в затвора, а не да го пуснат да си гледа колите вкъщи и през нощта да събира пари", заяви Борисов на днешното заседание на правителството, съобщава Агенция „Фокус". Според министър-председателя „това не може да продължава". Борисов поиска да бъде изготвен доклад за охраната на поставените под домашен арест - „гривни имат ли, полицията ли ги пази, кой гарантира, че когато е домашен арест, не извършва престъпления?"

Поводът за изказването на Борисов е информацията за мъж, откраднал два автомобила, докато е бил с наложена от съда мярка „домашен арест". Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи, че мъжът е отнел противозаконно Audi и BMW. Той е на 32 години, има в досието си кражби от жилище и на моторни превозни средства и за задържането му са издадени три заповеди - една от Словения и две от Италия.

„Крадец, ама голям крадец, доказан. Защото и колите ги намериха вчера, търсен от няколко държави и домашен арест", коментира Борисов. „Въпросът е кой го пази, като е домашен арест? Трябва ли на всеки домашен арестант да сложа патрул пред къщата му и да си има охрана без пари от държавата?", попита Борисов в отговор на забележката на зам.-правосъдният министър Вергиния Мичева-Русева, че в случая съдът явно не е наложил правилната мярка за неотклонение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С М Е Х. Г О Л Е М.

20.08.2015 07:49:58

Анонимен

Без коментар.

20.08.2015 00:38:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.