• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ген. Ат. Атанасов: ДСБ няма свой министър. Москов е министър на Б. Борисов

Ген. Ат. Атанасов: ДСБ няма свой министър. Москов е министър на Б. Борисов

/КРОСС/ Когато Бойко Борисов гледа в политическото огледало на политическия живот у нас, вижда Радан Кънев като своя алтернатива и се бои, каза зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в интервю за ВTV.

„Когато се създаваше мнозинството, Борисов често казваше на ДСБ, че те са му „най-важни от мнозинството". Може би се е страхувал и сега изразява този страх", коментира Атанасов.По думите му, каза Атанасов в коментар на обвиненията на Борисов, че ДСБ се опитва да овладее съдебната система.
По думите на Атанасов премиерът преживява „голяма травма" след напускането на управлението от страна на ДСБ. „Борисов не може да си представи, че в страната има хора, които могат доброволно да напуснат софрата, на която е поканил всички, и да излязат в опозиция", каза зам.-председателят на ДСБ.
ДСБ няма министър в управлението, заяви Атанасов. „Петър Москов е министър на Бойко Борисов. Той е избрал тази своя позиция - негова воля. И подаде оставка като зам.-председател на партията", заяви Атанасов, но отхвърли твърденията, че на Националното събрание тази неделя Москов ще бъде изгонен от партията.
„Това не е въпрос на ръководството на партията - ние нямаме такива правомощия. Само арбитражът би могъл при определен сигнал и проверка да се направи такова нещо. Това е поредна провокация, с оглед на това, че в неделя имаме национално събрание. Напрежение в партията няма - то е привидно, създадено медийно", каза ген. Атанасов.
Той коментира и твърдението на Борисов, според когото Кънев иска смяна на Сотир Цацаров. „Никога с него (Борисов - бел. ред.) никой от ДСБ не е водил разговори за каквито и да било персонални промени в съдебната система", каза той.
Според него премиерът Борисов си служи с „неистини", за да окаже натиск на ДСБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българин

Докато така нареченият "политически елит" възприема управлението на държавата като "софра", България ще е най-бедната и най-корумпираната държава в Европа.

10.03.2016 09:09:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.