• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Борисов: Най-кривата част от преговорите за Брекзит ще е при нашето председателство

Борисов: Най-кривата част от преговорите за Брекзит ще е при нашето председателство

/КРОСС/ „Най-кривата и напрегната част от преговорите за Брекзит ще бъдат по време на нашето председателство", обяви Борисов по време на традиционната годишна среща на посланиците на Република България в Централния военен клуб в София, предаде „Фокус".

По думите на премиера преговорите за Брекзит вървят много трудно.

„Не знам дали ще се разберат. Усеща се огромно напрежение между всички нас вече", каза премиерът.

„Като православни християни знаем, че Господ на силните дава изпитания", каза още Борисов за Брекзит. Той посочи, че е доволен от посланиците в Германия, Франция, Италия, Хърватия, Турция, Гърция.


Министър-председателят бе категоричен, че страната ни в момента е остров на стабилност в региона.

„България е завидно стабилна на фона на целите Балкани. Нашите предложния са такива, които са в абсолютен унисон и с това, което Брюксел желание, това, което е добре за Западните Балкани и разбира се, в интерес на България", посочи Борисов и уточни, че Берлинският процес касае оста север-юг и шестте държави в Западните Балкани.

Според него всяка една държава от Балканите трябва да има излаз към другите, а не да е капсулирана. Борисов посочи, че е щастлив за транспортния коридор № 8.

„Още веднага бяха дадени авансите и за връзката София - Белград, имаме София-Солун, имаме София-Истанбул, имаме София - Бургас", допълни Борисов.

Той посочи, че след България председателството се поема от Австрия, а след това Румъния. По думите му тук България е важен участник в Дунавската и Черноморската стратегия. Премиерът уточни, че в началото на септември във Варна ще има смесено заседание между България и Румъния. Според него става една много добра програма за свързаност на целите Балкани.

Във връзка с Балканите и страните от района, които искат да се присъединят към Европейския съюз Борисов обяви, че „политическите елити в страните, които са кандидат-членки за ЕС, трябва да намерят необходимия сговор и толерантност помежду си и да не пречат на своите държави да вървят напред".

По думите му политиците в страните от Западните Балкани трябва да дадат перспектива на своите народи. По отношение на Турция, министър-председателят коментира: „Не можем да се месим във вътрешните работи на никоя страна. Не го и правим, но се опитваме да бъдем в добри и балансирани отношения с тях", каза той и посочи, че имаме нулев процент миграционен натиск на границата.

„Ако се върнем година назад това беше най-големият страх на Балканите. Ние ставахме и лягахме с миграционния процес. Бяха избори тогава и най-некоректно политически точно това се използваше", обясни премиерът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бойко, Бойко, не ти отива да се вайкаш. То тези преговори няма да дойдат тук. Да не са луди

19.07.2017 13:12:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.