• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Борисов пред "Гардиън": Няма по-добро място за живеене по света от ЕС

Борисов пред "Гардиън": Няма по-добро място за живеене по света от ЕС

/КРОСС/ Няма по-добро място за живеене по света от ЕС, казва българският премиер Бойко Борисов в обширно интервю за британското издание „Гардиън". В подзаглавие във вестника взелият интервюто Шон Уокър отбелязва, че Бойко Борисов хвали дори Тереза Мей, но отговаря с по-голяма неохота на въпроси за корупцията.

Във време, когато някои политици в Централна и Източна Европа печелят от враждебността си към Брюксел, българският Бойко Борисов поема различен път, целящ да спечели благоразположението на Европа чрез обаяние и ласкателство, пише „Гардиън". Заявявайки, че е бил навсякъде по света и може да каже, че няма по-добро място за живеене от ЕС, Борисов е внимателен да не критикува никой от европейските си колеги.

Дори Тереза Мей, разочаровала много европейски лидери след две години „напред и назад" с Брекзит, получава положителна оценка. „Виждам всичките усилия, които Тереза Мей наистина полага, за да изложи своите аргументи пред всички останали 27 страни-членки, които оспорват доводите ѝ. Не бих желал да съм на нейно място. Но тя се бори твърдо", казва Бойко Борисов в интервюто.

Запитан за различните виждания за бъдещето на Европа, изразени от френския президент Еманюел Макрон и унграския му колега Виктор Орбан, Борисов отговаря:

„Ние имаме българска визия. Някои аспекти съвпадат с вижданията на Макрон или Орбан, други не съвпадат". Шон Уокър пише, че Борисов се е подразнил от въпросите за корупция и реагира срещу твърденията, че не отговаря на въпроси на критични местни медии.

„Няма нито една медия, която да не е правила интервю с мен, и няма тема, която да не са обсъдили с мен", изтъква Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дано скоро дойде ден, когато тоя тумбак и кликата му няма да ги виждаме повече!

16.05.2019 22:08:05

бокова работа

Само че, ЕС не е едно и също място. Живеенето в България и в Германия е съвсем различно!

16.05.2019 16:01:48

Анонимен

Да каже защо приемат опасния отпадък на Европа в България - 800 тона на ден.Няколко дни се коментира това по Евроком, но никоя партия не взема отношение по другите медии. Колективни отровители!

16.05.2019 12:49:40

DIDI

ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ НА БОЙКО.

16.05.2019 08:41:52

Анонимен

Що е то дипломация и има ли почва у нас ? Когато тесли, кирки, мотики са на власт, всякакви аналогии с дипломация са излишни. Но когато една недодялана, припикана фурнаджийска лопата е самолично на власт, това е трагедия !

16.05.2019 08:17:16

Анонимен

Няма по-добро място за живеене в ЕС, по-точно на Балканския полуостров, още по-точно в България, и най-точно - в Банкя...а като има и Арени, и магистрали, и папи на гости, и дори футболен отбор...едно ми е мило и драго....а КОРУПЦИЯТА - туй пък къкво беши....

15.05.2019 17:21:49

Анонимен

Ами Швейцария и Монако не са в ЕС, а съм чувал, че са добро място за живеене. България е в ЕС, а даже мигрантите я заобикалят твърдейки, че е лошо място за живеене. Та, твърдението на банкянския заклинател не е съвсем вярно. Ама той кога ли е говорил истини.

15.05.2019 17:06:28

Анонимен

Банкянския темерут нещо се е гневил на въпроси на Гардиън относно корупцията у нас. Той все пак е Кралят Слънце, папата е галил тиквеното му теме и не е възможно при Неговото управление да се говори за корупция! Въпреки от лавината оставки. Той не е виновен, Той нищо не знае, Орешарски е виновен:)

15.05.2019 14:55:49

Андрей

Че няма по-добро място за живеене от ЕС не е сигурно/напр.Швейцария/. Но едно е сигурно - най-лошото място за живеене в ЕС е България. Моля опонирайте.

15.05.2019 13:05:36

Анонимен

Жалък лакей!

15.05.2019 11:16:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.