• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Червен картон за Борисов!

Червен картон за Борисов!

/КРОСС/ Случи се! Политическата и човешка низост взе връх. Беше хем очаквано, хем немислимо. „Българският” премиер Бойко Борисов бламира българския кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова. Бокова, която имаше огромния шанс да оглави организацията, беше заменена с неизбираемата Кристалина Георгиева.

Тази Кристалина, която казват, много скоро ще получи вето от Русия, а най-вероятно и от Китай, ще види ООН през крив макарон, както казва народът. България пропиля уникален шанс да оглави ООН. Шанс, който повече няма да имаме. С банкянската си дипломация станахме за смях пред света. Борисов лобираше срещу българския кандидат и за чужд интерес. Той показа зависимост от задкулисни външнополитически кръгове, които го шантажират със тъмни зависимости. Той се прояви не като лидер на суверенна държава, а като объркан изпълнител на частни и корпоративни поръчки. За това – оставка! Времето му изтече! Той излъга, че правителството е направило всичко възможно да подкрепи Бокова. Истината е, че кабинетът повече от година бави номинацията й, подкрепи я с половин уста, създаде екип с мизерен бюджет, докато другите държави превърнаха битката за ООН в национална кауза. Излъга, че Бокова нямала подкрепа. Тя е успешен директор на ЮНЕСКО и единственият кандидат, отговарящ едновременно на 3-те условия - да е жена, да е от Източна Европа, да е приета и от Русия, и от САЩ. По-успешен кандидат от нея няма да бъде намерен. Ирина трябва да остане в надпреварата. Има това право, защото е време този път по-умният да не отстъпи. Въпросът е Борисов ще бъде ли мъж, който да понесе отговорността за това, че министър Митов разубеждаваше колегите си, че посланиците Тафров и Панайотов работиха срещу Бокова, че неговият депутат Методи Андреев пишеше клеветнически пасквили? Не България, а Борисов и неговите слуги трябва лично да понесат позора, който донесоха на Отечеството. Очаквано, те няма да си тръгнат сами, нито сега, нито след неминуемото спукване на балона „Кристалина”. Затова нека ние, българите, вземем нещата в свои ръце и да накажем Борисов с вот на недоверие на президентските избори на 6 ноември. На Борисов и на ГЕРБ е противопоказно да се занимават с дипломация – там не минават бакалски номера.

Време е България да има достоен президент, за да изтрие срама от челото й!

Автор: Светлана Шаренкова, председател на Форум "България - Русия"
Източник: Хаштаг-BG

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мао най гнусното нещо на света са предателите,тях и господарите им не ги обичат!А ти си от най гнусните!!направо си отврат!

30.09.2016 23:02:44

Анонимен

Смърт за предателите, браво г-жо Шаренкова! Изключително точна и ясна!

30.09.2016 03:19:34

Съгласен съм! Тук имаме не просто неграмотност, имаме и слабохарактерност! За пореден път не устояхме на външния натиск! Всъщност, какво друго да очакваме от политици, които тръпнат в очакване, какво ще кажат "началниците"! Не проумяват, че Кр. Г. има точно 0% шанс да се класира, тъй като Бокова има още 11 месеца начело на ЮНЕСКО! Практиката на ООН е такава, че няма как една страна да излъчи свои представители едновременно на няколко висши поста! Просто е!!!

30.09.2016 00:39:35

Анонимен

Господа, не става въпрос за Бокова или Георгиева, а за българската политическа неграмотност.

29.09.2016 23:58:58

Мяу, я си... тан-тарата-та!!!

29.09.2016 22:01:43

Мао

Другарката Шаренкова , най гнусното лице на русолюбците , по точно роболюбците в България и тя на амбразурата в защита на кандидатурата на Москва Бокова , смешен плач ....

29.09.2016 21:34:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.