• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Павлова благодари на Борисов, че повече няма да се занимава с НДК

Павлова благодари на Борисов, че повече няма да се занимава с НДК

/КРОСС/ Чрез Фейсбук Лиляна Павлова направи своя коментар за подронването на авторитета ѝ от страна на премиера Бойко Борисов с връщането на Мирослав Боршош като шеф на НДК.

Както вече е известно министърът, отговарящ за председателството на България на ЕС, първо уволни Боршош. На среща днес (27 юни) него и министър-председателя Боршош обаче бе върнат на поста си.

На всичкото отгоре Борисов и реши да внесе проект, според който организацията в НДК да излезе от правомощията на Павлова. За което тя обаче благодари.

След въпросната среща Павлова отказа планирано гостуване в БТВ, но все пак взе отношение по темата, макар и от социалната мрежа.

Ето какво написа Павлова във Фейсбук:

„Днес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна среща по казуса НДК. Министър-председателят даде възможност на всеки да представи своята гледна точка. Моята с решението за освобождаването на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, базирана на документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки.

По време на срещата стана ясно, че с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК.

Подчертах, че не оспорвам неговите качества да привлича и превръща НДК в културен център, каквото е предназначението му. На срещата не успяхме да сближим позициите си относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства. Решението НДК да се върне там, където му е мястото - в Министерството на културата беше прието от всички участници в срещата.

Благодаря на премиера Борисов, че с това решение даде възможност на екипа, с който работя да се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.