• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Борисов за Наредба Н-18: Искаме сивия сектор за излезе на светло

Борисов за Наредба Н-18: Искаме сивия сектор за излезе на светло

/КРОСС/ "Искаме сивият сектор да излезе на светло. Целта на тази наредба /H-18/ е такава", заяви премиерът Бойко Борисов на 14-ата годишна среща на бизнеса с правителството в София.

Според него, когато държавата тръгне да не изпълнява своите функции, изведнъж става проблем. „Ако изтеглим наредбата, ще кажете, че държавата не си изпълнява функциите“, каза Борисов.

„В България всичко трябва да е без пари, а в Сърбия и Гърция си плащаме за магистрали, дори до Солун сложиха още една такса от две евро, за която българите не се оплакаха и си платиха, но у нас държавата ни е длъжна. Когато отидете в заведение в Европа ви дават касови бележки, а в колко ресторанта в София ви дават касова бележка?“, попита Борисов.

„Ресторантьорите казват: „Намалете ни ДДС-то на 3%, защото иначе ще фалираме“. Искате да отидете на черно да си купувате домати, краставици, месо? Добре, ще разпоредя на Горанов и ще оттеглим наредбата, но утре ще напишете, че държавата не си изпълнява функциите. Кое да направим!? Колко иновативен е този бизнес, че оборотите му достигат до Макао и се връщат пак в България?“, попита премиерът и сподели, че правителството гледа да има повече пари за пенсии и доходи, а в следствие на което получават въпроси дали са задържали малкия и среден бизнес.

Финансовият министър Владислав Горанов ще проведе среща с хотелиери и ресторантьори по въвеждането на Наредба Н-18 за касовите апарати.

Няма да се повишават цените, след като България влезе в Еврозоната, каза премиерът Бойко Борисов.

„Ще влизаме там в този курс, който е днес“, изтъкна Борисов. Валутният борд също няма да падне, отбеляза още той.

Министър-председателят добави, че се полагат всички усилия в края на април България да влезе в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз. Според Борисов това ще даде гаранции, че повече няма да фалират банки в страната ни. Той допълни, че това означава, че повече България няма да бъде поставена под риск. „Това означава, че ще участваме във вземането на решения“, заяви още Борисов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.