• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Борисов осъди за 50 хил. лева депутата Чуколов, обидил го

Борисов осъди за 50 хил. лева депутата Чуколов, обидил го

/КРОСС/Депутатът от "Атака" Десислав Чуколов е осъден да плати 50 хил. лв. на премиера Бойко Борисов за обида.

Решението на Софийския апелативен съд (САС) е от 7 януари. То може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд (ВКС).

С решението САС е увеличил санкцията на Чуколов от 25 хил. лв., колкото е постановил градският съд, на 50 хил. лв., колкото е "справедливият размер на обезщетение". Толкова е всъщност и пълният размер на предявения иск.

Делото е гражданско - за причинени неимуществени вреди. Премиерът Бойко Борисов, чийто пълномощник е топадвокатът Марин Марковски, завел делото, тъй като се почувствал засегнат от изявление на Чуколов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви на 13 ноември 2013 г. Тогава депутатът националист казал, че ако Борисов "не е на власт, мястото му е в затвора".

Безспорно е, отбелязва съдът, че по това време Борисов е председател на ГЕРБ и бивш министър-председател, бил е кмет на София и главен секретар на МВР, не е осъждан.

Той гледал предаването вкъщи и бил много ядосан според свидетели. По този повод се обадил до пресслужбата на партията и коментирал със служители: "Много неща мога да преживея, обаче да ми кажат, че съм за затвора, вече е прекалено, минава всякакви граници." Възмущението му продължило и през следващите дни, "усещало се, че е унизен и обиден".

Удовлетворен съм от решението на съда, коментира адвокат Марин Марковски. Борисов води и 3 дела срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. "Всичките са спечелени, САС ги обедини в едно дело, сега чакаме решение на ВКС по него", уточни Марковски.

Съдят ме, защото си позволих лично мнение, коментира Чуколов пред "24 часа". Според него "явно съдиите от втора инстанция също си пускат SMS-и с Борисов". Депутатът обяви, че ще обжалва. "Дано на следващата инстанция да не срещна поредните влюбени в Борисов съдии", каза още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

гоголондон

И в затвора е за хора.Тодор Живков ,царство му небесно, много направи.Идиоти сьсипаха дьржавата,след това си поделиха и купиха фабрики , заводи на нищожни,откраднати пари.Никои не им потърси сметка от кьде взеха парите ,това каза Живков по време на следствието.

15.01.2016 09:22:46

гошо

Слуги на олигарси и родоотстъпници

15.01.2016 08:19:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.