• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Борисов: Идвам с надежда

Борисов: Идвам с надежда

„Надявам се всички да сме си взели поуки от слабостите и успехите. Ситуацията в света е меко казано тревожна, трябва да бъдем умна нация, да се консолидираме. Стабилността на Балканите минава през България. Ако сме истински политици трябва да направим много добрини за България в тази ситуация, защото Европа я е страх от Турция, а ние сме на границата. Може да сме стабилизиращия фактор на Балканите. Идвам с надежда", обяви бившият и очевидно бъдещ премиер Бойко Борисов на влизане в Народното събрание преди първото заседание на 44-тия парламент, цитиран от "24 часа".

На въпрос "Ще управлявате ли в малцинство?" Борисов отговори:

"За четвърти-пети път идвам като за първи ден в парламента. Залогът ни е държавата. И Герджиков видя, че е трудно и тегаво".

Лидерът на ГЕРБ се обяви за мир и спокойствие в държавата и дори обяви, че е готов да приема предложения от БСП.

"С нищо се опитвам не да провокирам, дърпам юздите на партията да може колкото по-смирено. Всичко, което е добро като предложния и от опозиция, ще бъде приемано. Аз съм за мир и стабилност. Искам да прозрем, че вкарването на държавата в нови избори, не е за добро.

Можем да направим много неща за България. Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен да опашката", добави Борисов.

Той коментира и бъдещата си работа с президента Румен Радев.

„Надявам се, че за тези няколко месеца и Румен Радев е видял, че не е едно и също , когато е в предизборна кампания и когато носи цялата отговорност. Ние поддържаме смислен контакт, никога няма да наруша първи добрия тон", допълни лидерът на ГЕРБ.

На въпрос да ли се притеснява от това, че много от депутатите в 44-тото НС са без опит, той отговори: „Нали искахме нови лица, ето ви 50% нови лица в този парламент. 120 нови. Ще се научат".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.