• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Борисов: Трябва ни висок резултат, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС

Борисов: Трябва ни висок резултат, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС

Кърджали /КРОСС/ Трябва да изкараме минимум 115-120 депутати, за да могат другите да се съобразят с нас, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали по време на централното предизборно събитие на партията в града. По думите му в противен случай трябва да се водят разговори с БСП, да се водят разговори с ДПС, да се водят разговори с реформатори, ако влязат, с „цензури", и с всичките тези, които изброяват по телевизията. „Тогава бих ви поканил всичките, да седнете с мен на преговори и да кажем: „А сега кой ще си изберем да му кажем „Добър ден"?". Искате ли да ми помогнете, да ми кажете „кой?". И аз да задам този въпрос - „Кой?". Или да им върнем мандата отново и пак да си направят БСП, ДПС и „цензурата"? Едно от двете, няма много варианти", предупреди Борисов. „Понеже аз съм отговорен човек, партията е отговорна, колегите ми са отговорни, не искам да лъжа никого - или ще трябва да върнем мандата, ако сме под 110-115, или трябва да търсим някой за съюзник. Хайде, мобилизирайте се, ако изкараме 121, тогава знаете, ние възстановяваме фондове. Има една зависимост - дойде ли БСП и ДПС на власт, европейските фондове спират. Доказано! Дойде ли БСП на власт, банките фалират. Те обичат най-много парите на хората", категоричен бе председателят на ГЕРБ.
„Трябва ни висок резултат, иначе предричам тежък хаос в държавата. Поне два месеца още ново правителство и вече в зимата държавата няма да издържи. Това са истините. Дефицитът е над 4% в държавата. Това означава по Лисабонския договор да имаме сега санкции и процедура за свръхдефицит, да слагаме пари в Брюксел - не да взимаме, да слагаме пари там", посочи Бойко Борисов. За пореден път той подчерта, че властта на е самоцел на ГЕРБ. „Искаха да ни унищожат. Сега искат да ни унищожат с прегръдка. Като видяха, че не може като в бокса - със сила, защото удържахме, сега като ни прегърнат и вече е сигурно, че ще приключим. Затова ни помогнете да можем да бъдем силни, а ние ще ви върнем стабилност", призова председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.