• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов се ядоса на хората, които пътуват и каза, че няма да им плаща карантината

Борисов се ядоса на хората, които пътуват и каза, че няма да им плаща карантината

/КРОСС/ Няма държавата да плаща доброволната карантина на хора, които просто не искат да са дисциплинирани и пътуват. Как да бъде решен проблемът? Личните лекари решават. Сутринта гледах как един казва: „Аз си отивам за Италия, аз си отивам за Франция. Трябва ли след това ние всички да му платим за това, че не иска да е дисциплиниран или не иска да изчака? Това каза пред журналисти в Александруполис премиерът Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус".

„Държавата - това сме всички ние", посочи той. Според Борисов решение срещу коронавируса ще бъде намерено в най-скоро време, тъй като целият свят е поел ангажимент да се справи със заболяването.

Докато други се упражняваха с думата "диверсификация", ние вложихме 500 млн. в нея. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на съвместно изявление с министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис.

"Няма нищо по-хубаво в ЕС от това държавите членки да демонстрират приятелство", каза още Борисов, който уточни, че с Гърция се правят газови магистрали, което определи като изключително важно за двете страни".

Борисов: Сътрудничеството ни с Гърция е гарант за просперитета на целия регион

"Военните ни министри могат да мислят за общ еърполисинг", предложи българският премиер и обясни, че българските и гръцките гранични власти работят много добре. Подкрепяме спазване на поетите ангажименти към Северна Македония и Албания, добави още Борисов. Вижданията ни по Западните Балкани съвпадат. Това каза oт своя страна гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.

Виждате, че думата "will" или бъдеще време на английски език, не че моят е силен, ние не я използваме, защото го правим. Другите се упражняват в риторика, категоричен бе премиерът. Той поясни, че паралелно с това правим "Балкански поток", който е изключително важен не само за България, но и за целия Балксански полуостров.

"Връзката между двете армии трябва да бъдат изключително силни. Това е нашата тактика. Дори може да мислим за общ еърполисинг", заяви Борисов. Той говори и за миграцията, както в България и Гърция, така и в Турция.

"Конфликтът трябва да приключи. Защото така ни е създал Господ- това е, тук сме, тук сме ситуирани. Трябва да си помагаме", допълни премиерът. Борисов бе категоричен, че подкрепяме и Северна Македония и Албания, но да изпълняват поетите ангажименти към България и Гърция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.